Διαδικτυακό κινηματογραφικό εργαστήριο «Νέοι κινηματογραφιστές»

ΔΡΑΣΕΙΣ 2021-2022: «Νέ@ σε έρημο νησί»

Ένα ακόμα δωρεάν εργαστήριο εντάσσεται στον κύκλο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του προγράμματος ΔΡΑΣΕΙΣ 2021-2022: «Νέ@ σε έρημο νησί». Αυτή τη φορά είναι διαδικτυακό και αφορά την τέχνη του κινηματογράφου και τα οπτικοακουστικά μέσα έκφρασής της.

 

Το εργαστήριο «Νέοι κινηματογραφιστές», το οποίο σχεδιάζει και εμψυχώνει η Άννα Φωτιάδου, έχει ως στόχο να αποτελέσει μια εισαγωγή γύρω από τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός ολιγόλεπτου βίντεο μέσα από τη θεωρία των αρχών του κινηματογράφου, τον πειραματισμό, τη δημιουργία και την ανατροφοδότηση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα ως κάμερες, καθώς και ως εναλλακτικά μέσα (πέραν του υπολογιστή) για την επεξεργασία του μοντάζ. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα ασχοληθούν με τους ακόλουθους βασικούς τομείς: οπτική αφήγηση, σκηνοθεσία, παραγωγή και μετα-παραγωγή (production & post-production), κάμερα, φωτισμός και ήχος.

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα οδηγήσουν σε μια ομαδική παρουσίαση στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ.

* Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους από 14 μέχρι 17 ετών. Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία. Θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου: Επτά εβδομαδιαίες τρίωρες συναντήσεις. Κάθε Σάββατο, από 19 Φεβρουαρίου 2022 μέχρι 2 Απριλίου 2022, 10:00-13:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν – απαραίτητη η προκράτηση θέσης. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε e-mail στο dramaturg@thoc.org.cy ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 22 86 43 06.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αφιέρωμα στον Ζακ Υβ Κουστώ στη Λεμεσό

«Ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε μόνο τα παιδιά να ονειρεύονται. Έδωσε βάθος στη θάλασσα ...

«Χάρολντ και Μωντ»: με τη νέα σεζόν στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο ξεκινά τη νέα θεατρική  σεζόν με τη ρομαντική κωμωδία «Χάρολντ και ...

ARCHIVE «the street party»

Ο χώρος τέχνης ARCHIVE οργανώνει street party το Σάββατο 28 Μαΐου 2022. Το πάρτι ...

Η Βουλή δέσμευσε το μισό «Θυμέλη»

To 50% του συνολικού ποσού που διατίθεται για τις επιχορηγήσεις των ελεύθερων θεάτρων δέσμευσε ...

Look under the hood: περιήγηση στην εικαστική πορεία της Μαρίας Λοϊζίδου

Στο πλαίσιο μιας αναδρομικής θεώρησης, η εικαστικός Μαρία Λοϊζίδου παρουσιάζει μια νέα πρόταση μέσα ...

“Gloria” – Ένα έργο για την αγάπη, την φαντασία και την χρυσή ηλικία.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα συνομιλεί με έναν λούτρινο επισκέπτη, περιμένοντας τον γιο της. Εκείνος θα ...

X