Εργαστήρια Συγγραφής Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Frederick

Ολοκληρώθηκε ο 8ος κύκλος με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων

Ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου ο νέος κύκλος των Εργαστηρίων Συγγραφής Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας που προσφέρει ετήσια σε εκπαιδευτικούς το Πανεπιστήμιο Frederick, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Στον φετινό, όγδοο κύκλο των Εργαστηρίων, τα οποία οργανώνει το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου, συμμετείχαν 36 εκπαιδευτικοί προσχολικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.

 

 

Στα εργαστήρια δίδαξαν αφιλοκερδώς, όπως κάθε χρόνο, οι καταξιωμένοι συγγραφείς παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, Φυτούλα Βακανά, Σάντρα Ελευθερίου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Δέσποινα Ηρακλέους, Άννα Κουππάνου, Έλενα Περικλέους, Αντώνης Σέργης, Δήμητρα Χαραλάμπους και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ Κατερίνα Καρατάσου.

«Η προβολή του ποιοτικού βιβλίου και η προώθηση της δημιουργικής γραφής στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και είμαστε ευτυχείς γιατί, για ακόμη μια χρονιά, τα Εργαστήρια Συγγραφής Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας αγκαλιάστηκαν με ενθουσιασμό από τον εκπαιδευτικό κόσμο» αναφέρει η Δρ Καρατάσου, η οποία συντόνισε την οργάνωση των Εργαστηρίων. Στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετείχαν και οι διδακτορικές φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Ιωάννα Γεωργούλια Χριστοδούλου, Μαρία Παπανδρέου και Αναστασία Μαγίδου. «Στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητάς μας βρίσκονται οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας. Η εμπλοκή τους είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια κοινότητα μάθησης έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας, η οποία θα επιδρά θετικά στον τρόπο που μαθαίνουν, σκέφτονται και δρουν.»

Ο θεσμός των Εργαστηρίων Συγγραφής Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας περιλαμβάνει διαγωνιστικό μέρος με βραβεία υποτροφίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Επιστήμες της Αγωγής: Αναλυτικά Προγράμματα και Διδασκαλία και πιο συγκεκριμένα στον τομέα έμφασης «Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση».

 

Στους/στις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης των εργαστηρίων.

Ο επόμενος κύκλος των Εργαστηρίων Συγγραφής Παιδικής Νεανικής Λογοτεχνίας προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο 2022.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μήνυμα ειρήνης από δυο λογοτέχνες της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Μήνυμα ειρήνης στέλνει ο κόσμος της λογοτεχνίας μ’ ένα βιβλίο με 20 ποιήματα που ...

Διεθνές Poetry Slam ξανά, στη Λευκωσία

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Poetry Slam στη Λευκωσία το 2017 και ...

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής των Πούλιτζερ

Ο πρόεδρος της επιτροπής που απονέμει τα περίβλεπτα, λογοτεχνικά βραβεία Πούλιτζερ, Χουνότ Ντίας, ο ...

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, χωρίς διεθνείς εκθέσεις

Όλες οι διεθνείς εκθέσεις βιβλίου της άνοιξης και του καλοκαιριού έχουν αναβληθεί ενώ με ...

Το Κέντρο Κλασικών Σπουδών και Ελληνικών Γραμμάτων ξεκινά τη λειτουργία του στη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, στη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη του Παγκυπρίου Γυμνασίου η εναρκτήρια τελετή του Κέντρου ...

Ταχυδρομείο

Του Τσαρλς Μπουκόφσκι Εκδόσεις Μεταίχμιο Οι περιπέτειες του γυναικά, πότη και τζογαδόρου Χένρι Τσινάσκι, ...

X