Λόλα Κωνσταντινίδου

Ποιά είσαι;

Ονομάζομαι Λόλα Κωνσταντινίδου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Λεμεσό, όπου ζω και εργάζομαι σήμερα. Ο χορός ειδικά, καθώς και οι τέχνες γενικότερα, μπήκαν στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία. Στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων ξεκίνησα μαθήματα κλασικού μπαλέτου του ρωσικού συστήματος, στη σχολή της αγαπημένης μου δασκάλας, Μαρίας Μέση, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκα εκτενώς και με το σύγχρονο χορό. Επίσης παρακολούθησα μαθήματα του Royal Academy of Dancing στη σχολή της Βασιλικής Βέβη .

Το πάθος μου για το χορό ήταν έμφυτο, κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τα πρώτα μου βήματα. Εξού και αβίαστα δούλευα πολύ σκληρά από πολύ τρυφερή ηλικία, ενώ συμμετείχα σε διάφορους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και κατέκτησα διάφορα βραβεία και διεθνείς διακρίσεις. Παράλληλα ήμουν και παραμένω ενεργό μέλος του πολιτιστικού ομίλου Διάσταση. Ανέκαθεν έψαχνα τα πάντα που αφορούσαν το χορό, εντόπιζα σεμινάρια καταξιωμένων χορογράφων και χορευτών και πήγαινα και τα παρακολουθούσα όπου κι αν αυτά γίνονταν, μέσα στο πλαίσιο του εφικτού.

Ήμουν ευλογημένη που είχα αφενός τη στήριξη της οικογένειάς μου, αφετέρου πολύ καλούς δασκάλους που εντόπισαν από νωρίς την κλίση μου και με βοήθησαν να εξελιχθώ.
Στα 17 μου κέρδισα υποτροφία σε μια από τις αγαπημένες μου σχολές χορού της Ιταλίας D.A.F(Dance Arts Faculty) και, μόλις τελείωσα το σχολείο, έφυγα για τη Ρώμη, όπου και ξεκίνησα τις σπουδές μου. Εκεί παρακολουθούσα καθημερινά μαθήματα κλασικού Μπαλέτου και σύγχρονου χορού αλλά και δούλευα με την ομάδα Spellbound Contemporary Ballet καθώς και με κάποιους από τους πλέον καταξιωμένους χοροδιδάσκαλους και χορογράφους από όλου του κόσμου. Μετά το πέρας του πρώτου μέρους των σπουδών μου, αποφάσισα να συνεχίσω στη Βρετανία και εντάχθηκα στην ομάδα JV2 της Jasmine Vardimon. Επιπλέον εκεί εργάστηκα ως freelancer με διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες χορευτές, σκηνοθέτες και μουσικούς.

Τι κάνεις;

Σήμερα βρίσκομαι ξανά στην Κύπρο, οπού και εργάζομαι σαν δασκάλα χορού, χορογράφος, αλλά και ως χορεύτρια freelance. Ετοιμάζω διδακτικά προγράμματα τα οποία παραδίδω στους μαθητές μου, θέλοντας να τους δώσω όλες τις δικές μου γνώσεις και να τους μεταφέρω τις εμπειρίες μου, αλλά και να τους μεταλαμπαδεύσω την αγάπη για το χορό. Μέλημά μου είναι να τους διδάξω πώς να αγαπήσουν τον εαυτό τους μέσω του χορού, πως να είναι πειθαρχημένα άτομα, αλλά και να καταλάβουν πόσο μπορεί ο άνθρωπος να ωριμάσει, να εξελιχθεί, αλλά και να βρει τον εαυτό του και την ελευθερία της ψυχής του μέσα από το χορό.

Τι θέλεις;

Όνειρο και φιλοδοξία μου είναι να συμβάλλω στην εξέλιξη της τέχνης του χορού στην Κύπρο και στην καθολική αναγνώριση της σπουδαιότητας του. Στόχος μου να συνεχίσω να πορεύομαι και να δημιουργώ στο καλλιτεχνικό χώρο με βάσει το δικό μου χορευτικό χαρακτήρα αλλά και να κάνω τον κόσμο να δει, μέσα από τα δικά μου έργα, πόσο όμορφη μπορεί να γίνει η ζωή διαμέσου του χορού, τι προοπτικές έχει και ποιους ορίζοντες μπορεί να του ανοίξει.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σταύρη Φράγκου

Η Σταύρη Φράγκου σχεδιάζει και μοναδικά κομμάτια, και για το μέλλον Τι σχεδιάζεις; Σχεδιάζω ...

Σιμώνη Φιλίππου

16.10.2011 H Σιμώνη Φιλίππου ανεβάζει μανίκια και είναι έτοιμη να στρωθεί στη δουλειά Τι ...

Silvio A. Rusmigo

O Silvio A. Rusmigo συλλαμβάνει εικόνες στον φακό του Πού βρίσκεσαι; Συνήθως στα βουνά ...

Άντονι Παπαμιχαήλ

Ο Άντονι Παπαμιχαήλ θα ερμηνεύσει αυτόν που ίσως ονειρεύτηκες να είσαι Πού είσαι; Είμαι ...

Παναγιώτης Μπρατάκος

Ποιος είσαι; Είμαι ο Παναγιώτης Μπρατάκος, ασχολούμαι με το θέατρο και τη θεατρική συγγραφή. ...

Κώστας Χάρπας

Ο Κώστας Χάρπας γράφει για τη -και κινείται πάνω στη- γραμμή της ζωής Τι ...

X