Μέλος της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Ένωσης η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Μέλος στη Διεθνή Ακαδημαϊκή Ενωση (UAI) είναι πλέον η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας, με την πρόσφατη νέα ένταξή της στη UAI «συνεχίζει να εκπληρώνει έναν από τους ιδρυτικούς της σκοπούς για συμμετοχή στις διεθνείς και ευρωπαϊκές ενώσεις Ακαδημιών, στις οποίες πριν την ίδρυση της Ακαδημίας η Κυπριακή Δημοκρατία δεν συμμετείχε».

Η Διεθνής Ακαδημαϊκή Ένωση είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με περισσότερες από εκατό Ακαδημίες από 63 χώρες από όλες τις ηπείρους  στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Ιδρύθηκε το 1919 στο Παρίσι ενώ τα γραφεία της  βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Η UAI «έχει ως στόχο της τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση από ιδιωτικούς ή δημόσιους πόρους διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και τη διεθνή συνεργασία μεταξύ των Ακαδημιών και των κρατών τους, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συναντηθούν αλλά και να συνεργαστούν σε επιστημονικά έργα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Επίσης, «σκοπός της είναι να ενθαρρύνει τη συνεργασία στην προώθηση των μελετών μέσω της συνεργατικής έρευνας και των κοινών δημοσιεύσεων στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών που προωθούνται από τις Ακαδημίες και τα θεσμικά όργανα που εκπροσωπούνται στην UΑΙ: τη φιλολογία, την ιστορία, την αρχαιολογία, την ηθική των επιστημών και τις πολιτικές επιστήμες».

Τέλος, όπως αναφέρει η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, «η UAI, εργάζεται για την προώθηση και την πρόοδο των γνώσεων και των επιστημονικών ανταλλαγών αλλά και για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών όλων των Ακαδημιών της».

Σημειώνεται ότι η Ακαδημαϊκός, Ομότιμη Καθηγήτρια, Ελενα Μουζάλα, πιανίστα, θα εκπροσωπεί την Κυπριακή Ακαδημία στην UAI με αναπληρωματικό μέλος τον Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Νομικής, Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΑΓΚ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διεθνής βράβευση ερευνητικών προγραμμάτων με συμμετοχή του ΙΚυ

Τιμητικά βραβεία παγκόσμιου κύρους κέρδισαν δύο ερευνητικά προγράμματα στα οποία το Ινστιτούτο Κύπρου είχε ...

Σηκώνει αυλαία το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

Ψηφιακή κουλτούρα και ταξίδια στον χωροχρόνο, ρομποτικές εγκαταστάσεις, αλλά και έργα «ζωντανής ζωγραφικής» του ...

Διεθνής έκθεση graffiti στην Κύπρο: o Banksy είναι εδώ

Το ArtHouse 59 παρουσιάζει την STRA-DA, μια πρωτοποριακή έκθεση «ορόσημο» της ριζοσπαστικής «τέχνης του ...

Μέγαρο Κουλτουριάρηδων

Μία ακόμη άποψη για το Μέγαρο Πολιτισμού, καθώς αρχίζει νέος κύκλος αντιδράσεων σε σχέση ...

Βίντεο και βιβλίο για την 55η επέτειο της «Μελωδίας της Ευτυχίας»

Την 1η Απριλίου του 1965 οι κινηματογραφόφιλοι είδαν για πρώτη φορά την ταινία που ...

Πέθανε από κορωνοϊό ο Λούις Σεπούλβεδα

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους Χιλιανούς συγγραφείς. ...

X