O street artist Seth μετατρέπει βαρετά κτίρια σε έργα τέχνης

O Σεθ γεννήθηκε στην Γαλλία, και από την δεκαετία του ’90, εκφράζεται πάνω σε βαρετούς και αδειανούς τοίχους του Παρισιού. Πάντοτε προτιμούσε, την 20η συνοικία, στην οποία έγινε και γνωστός στους κύκλους των δημιουργών graffity για την εξειδίκευσή του στη ζωγραφική χαρακτήρων.

Απόφοιτος της Ecole Nationale des Arts Décoratifs, μαζί με τον Gautier Bischoff το 2000, κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο με τίτλο Kapital, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τα γαλλικά γκράφιτι. Μαζί ίδρυσαν το Wasted Talent το 2004, έναν εκδοτικό οίκο που ειδικεύεται σε έργα καλλιτεχνών του αστικού ιστού.

Πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με το graffity, ο Σεθ εργάστηκε στις εξής βιομηχανίες: διαφήμιση, κινούμενα σχέδια, κόμικς.  Αρχικά, υπήρξε street artist αποκλειστικά για δική του ευχαρίστηση.

 

 

Το 2003,  αποφάσισε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να ανταλλάξει ιδέες με καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες άλλων πολιτισμών και να αντλήσει ερεθίσματα από διαφορετικούς τρόπους ζωής και ζωγραφικής σε αστικές περιοχές. Αυτή η εμπειρία κορυφώθηκε με το βιβλίο “Globe Painter” που κυκλοφόρησε το 2007 μετά τη σειρά ντοκιμαντέρ “Les Nouveaux Explorateurs” που παρήχθη και μεταδόθηκε από το Canal+, όπου ο Σεθ τολμά να ανακαλύψει μια ξένη χώρα μέσα από τα αστικά καλλιτεχνήματα της. Για 5 χρόνια συμμετείχε ταξίδεψε σε 15 χώρες.

 

 

Κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών του εξερευνήσεων, ο Σεθ ανέπτυξε το ξεχωριστό καλλιτεχνικό του στυλ, έχοντας ως βασική θεματική την παιδική ηλικία. Χρησιμοποιώντας τον τοίχο ως κενή σελίδα, ο Σεθ βασίζεται από τη μία πλευρά στην ατομική ή συλλογική φαντασία – τοπικούς θεούς, μύθους ή ιστορίες. Το παιδί γίνεται αγγελιοφόρος των ερευνών του. Βάζει στο παιχνίδι την εικόνα της αθωότητάς του και τοποθετεί τον χαρακτήρα του σε δύσκολα κοινωνικά, πολιτικά και γεωγραφικά πλαίσια. Μια προσέγγιση που συχνά έχει διττό νόημα, αλλά ποτέ δεν είναι  κυνική.

 

culturenow.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«I don’t sleep, I dream» της Μαρίνας Ξενοφώντος στο The Island club

To The Island Club βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως, μετά από παύση ...

3ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου

Έρχεται και φέτος το 3ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου, στις 10 με 12 Σεπτεμβρίου 2021, ...

Συζήτηση «A listening for subverted witnessings» στο NiMAC

Η επιμελήτρια και θεωρητικός τέχνης Ιωάννα Γερακίδη θα συντονίσει μια σειρά ομιλιών των συμμετεχόντων ...

Ξενάγηση και διάλεξη για τη «Χρυσή Συλλογή» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Η Λευκή Μιχαηλίδη και η Ελένη Ζαπίτη, επιμελήτριες της Χρυσής Συλλογής της Λεβέντειου Πινακοθήκης, ...

Ημερίδα Αθλητισμού στο Σπίτι της Συνεργασίας

Το Σπίτι της Συνεργασίας διοργανώνει για πρώτη φορά Ημερίδα Αθλητισμού, στις 20 Μαΐου 2018, ...

Το χρώμα στην ποίηση του Πασιαρδή

Για τις «χρωματικές αξίες στην ποίηση του Μιχάλη Πασιαρδή» μίλησε στις 18 Μαρτίου ο ...

X