O street artist Seth μετατρέπει βαρετά κτίρια σε έργα τέχνης

O Σεθ γεννήθηκε στην Γαλλία, και από την δεκαετία του ’90, εκφράζεται πάνω σε βαρετούς και αδειανούς τοίχους του Παρισιού. Πάντοτε προτιμούσε, την 20η συνοικία, στην οποία έγινε και γνωστός στους κύκλους των δημιουργών graffity για την εξειδίκευσή του στη ζωγραφική χαρακτήρων.

Απόφοιτος της Ecole Nationale des Arts Décoratifs, μαζί με τον Gautier Bischoff το 2000, κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο με τίτλο Kapital, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τα γαλλικά γκράφιτι. Μαζί ίδρυσαν το Wasted Talent το 2004, έναν εκδοτικό οίκο που ειδικεύεται σε έργα καλλιτεχνών του αστικού ιστού.

Πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με το graffity, ο Σεθ εργάστηκε στις εξής βιομηχανίες: διαφήμιση, κινούμενα σχέδια, κόμικς.  Αρχικά, υπήρξε street artist αποκλειστικά για δική του ευχαρίστηση.

 

 

Το 2003,  αποφάσισε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να ανταλλάξει ιδέες με καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες άλλων πολιτισμών και να αντλήσει ερεθίσματα από διαφορετικούς τρόπους ζωής και ζωγραφικής σε αστικές περιοχές. Αυτή η εμπειρία κορυφώθηκε με το βιβλίο “Globe Painter” που κυκλοφόρησε το 2007 μετά τη σειρά ντοκιμαντέρ “Les Nouveaux Explorateurs” που παρήχθη και μεταδόθηκε από το Canal+, όπου ο Σεθ τολμά να ανακαλύψει μια ξένη χώρα μέσα από τα αστικά καλλιτεχνήματα της. Για 5 χρόνια συμμετείχε ταξίδεψε σε 15 χώρες.

 

 

Κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών του εξερευνήσεων, ο Σεθ ανέπτυξε το ξεχωριστό καλλιτεχνικό του στυλ, έχοντας ως βασική θεματική την παιδική ηλικία. Χρησιμοποιώντας τον τοίχο ως κενή σελίδα, ο Σεθ βασίζεται από τη μία πλευρά στην ατομική ή συλλογική φαντασία – τοπικούς θεούς, μύθους ή ιστορίες. Το παιδί γίνεται αγγελιοφόρος των ερευνών του. Βάζει στο παιχνίδι την εικόνα της αθωότητάς του και τοποθετεί τον χαρακτήρα του σε δύσκολα κοινωνικά, πολιτικά και γεωγραφικά πλαίσια. Μια προσέγγιση που συχνά έχει διττό νόημα, αλλά ποτέ δεν είναι  κυνική.

 

culturenow.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 44η

Γράφει η Έλενα Παρούτη / Αρχιτέκτονας αγαπημένο μου η, όσο περνούν οι μέρες πιο ...

Φωτογραφική έκθεση «Isolato-Splendido-Marginale»

Η Γκαλερί Office παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο: «ISOLATO-SPLENDIDO-MARGINALE» η οποία είναι αφιερωμένη στον ...

FINAL CUTS 2022: Έκθεση Τελειοφοίτων του Τμήματος Καλών Τεχνών, ΤΕΠΑΚ

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στην έκθεση των τελειοφοίτων ...

Μπιενάλε Λάρνακας: τελετή βράβευσης

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 σην Δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας Αντρέα ...

«Λεfkart»: έκθεση με δημιουργίες μαθητών για το λευκαρίτικο

Εγκαίνια έκανε πρόσφατα η έκθεση «Λεfkart» με δημιουργίες για το λευκαρίτικο κέντημα που φιλοτέχνησαν ...

«I, Tony»

«Αγαπητή Αργυρώ, όπως ανέφερα, είμαι βετεράνος φωτογράφος μόδας και ομορφιάς με διεθνείς επιτυχίες, ο ...

X