“Royalty Now”: Η γραφίστρια Becca Saladin μεταφέρει ιστορικές προσωπικότητες του χθές στο σήμερα

Όλες και όλοι γνωρίζουμε τον Αριστοτέλη ή τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ωστόσο, όταν καλούμαστε να φανταστούμε τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά, τους ταυτίζουμε με μορφές του παρελθόντος που μετά βίας μπορούμε να σκεφτούμε.

Αυτό προβλημάτισε την γραφίστρια Becca Saladin πριν από αρκετά χρόνια. Ως λάτρης τόσο της ιστορίας όσο και της τέχνης, η Saladin αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές της στο Photoshop για να ζωντανέψει ιστορικά πρόσωπα σε μια ατομική της σειρά με τίτλο “Royalty Now”. Ξεκινώντας με σύγχρονες αναπαραστάσεις – προσωπογραφίες, η Saladin πλέον μεταμορφώνει κάθε διάσημο πρόσωπο σε μια μοντέρνα εκδοχή του, φέρνοντας έτσι, ιστορικά πρόσωπα στο σήμερα.

 

 

Η Saladin άρχισε να εκσυγχρονίζει εικόνες το 2018. Το πρώτο της έργο ήταν ένα πορτρέτο της Anne Boleyn, της δεύτερης συζύγου του βασιλιά Ερρίκου Η’ της Αγγλίας. Χρησιμοποιώντας προγράμματα Photoshop, η σχεδιάστρια προσαρμόζει τα ρούχα για κάθε φιγούρα σύμφωνά με την προσωπικότητα του. Η Saladin λέει στο My Modern Met, «Θέλω η εικόνα του τελικού αποτελέσματος να ενσωματώνει την προσωπικότητα της φιγούρας όσο το δυνατόν περισσότερο, κάνοντας μια “βουτιά” στην κληρονομιά ή την ιστορία της…»

Η Saladin έχει μέχρι στιγμής δημιουργήσει πάνω από 70 εκσυγχρονισμούς. Η ίδια περιγράφει τη διαδικασία εκσυγχρονισμού στο My Modern Met: «Πρώτα ερευνώ για να βρω τις καλύτερες επιλογές για τα μαλλιά, τον τόνο του δέρματος και τη γενική προσωπικότητα. Χρησιμοποιώ αυτές τις πληροφορίες για να βρω μια κατάλληλη φωτογραφία στοκ στο διαδίκτυο για να τη χρησιμοποιήσω ως βάση που νομίζω ότι ταιριάζει με την περσόνα της φιγούρας. Για παράδειγμα, στο έργο με την παραλλαγή της Elizabeth I, μου άρεσε πολύ η βασιλική εμφάνιση της φωτογραφίας στοκ που βρήκα. Στη συνέχεια, κάνω Photoshop κομμάτια διαφορετικών φωτογραφιών, για να καταλήξω στο τελικό καλλιτέχνημα. Συνήθως τα μάτια, η μύτη και το στόμα είναι όλα κομμάτια διαφορετικών εικόνων!».

 

 

Φωτογραφίες: royaltynowstudios.com

culturenow.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μαραθώνια διαδικτυακή παράσταση για στήριξη καλλιτεχνών οργανώνει η ΠΑΣΥΝΕΚ

Στη στήριξη των απλών πολιτών προσβλέπει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, η οποία οργανώνει ...

The Island Club: έκθεση και προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Το The Island Club, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, παρουσιάζει ένα ...

Το μέλλον είναι μαύρο

Του Δημήτρη Σπύρου Tα τελευταία χρόνια οι μαύροι καλλιτέχνες έχουν φέρει επανάσταση στη σύγχρονη ...

Υφαίνοντας την Ευρώπη: Ο κόσμος ως στοχασμός

Με την τέχνη της υφαντικής καταπιάνεται το πρότζεκτ «Υφαίνοντας την Ευρώπη: ο κόσμος ως ...

Έκθεση φωτογραφίας «Mortuo Flores» της Μαρίας Ευθυμίου

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου η σύγχρονη έκθεση φωτογραφίας «Mortuo Flores» της Μαρίας Ευθυμίου ...

Η γυναικεία ματιά της Carlota Guerrero σε ένα νέο λεύκωμα

«Έχω έναν Δράκο μέσα στην Καρδιά» ονομάζεται το λεύκωμα που συγκεντρώνει το αναζωογονητικό έργο ...

X