Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: STARLIGHT 3

Με μεγάλη χαρά η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παραδίδει την μπαγκέτα στον Fedor Rudin, μαέστρο και βιρτουόζο διεθνούς φήμης, εξάρχων της Ορχήστρας της Κρατικής Όπερας και της Φιλαρμονικής της Βιέννης σε ένα πρόγραμμα από τον κόσμο του μουσικού Ρομαντισμού. Ο Fedor Rudin θα ερμηνεύσει ενώ ταυτόχρονα θα διευθύνει το εντυπωσιακά δραματικό και δεξιοτεχνικό Κοντσέρτο για βιολί του Johannes Brahms.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με την υποβλητική Εισαγωγή «Εβρίδες» του Felix Mendelssohn η οποία απεικονίζει μουσικά εικόνες, αισθήσεις και συναισθήματα του συνθέτη κατά το ταξίδι του στο αρχιπελάγος των Εβρίδων. Για το φινάλε της συναυλίας επιστρέφουμε στον Mendelssohn, με ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα του, τη Συμφωνία αρ. 5, την οποία ο συνθέτης οραματίστηκε ως εορτασμό του θριάμβου του Προτεσταντισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Felix Mendelssohn: Εισαγωγή Εβρίδες, έργο 26.

Johannes Brahms: Κοντσέρτο για βιολί σε Ρε μείζονα, έργο 77.

Felix Mendelssohn: Συμφωνία αρ. 5 σε Ρε μείζονα/ελάσονα, έργο 107 («Μεταρρυθμιστική»).

Σολίστ-Μαέστρος: Fedor Rudin (βιολί)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό. Λευκωσία: Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30. Λεμεσός: Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία Θέσεις Premium: €35 / €28 (μειωμένο), Πλατεία Θέσεις Κανονικές: €30 / €24 (μειωμένο), Εξώστης: €22 / €17 (μειωμένο). Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων: Μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με παρουσίαση ταυτότητας. Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (Λεωφόρος Μουσείου 4, 1097, Λευκωσία): Aπό την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy και από το Ταμείο του Θεάτρου Παλλάς κάθε Τετάρτη 16:00 – 19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη. Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού (Αγίας Ζώνης 4, 3027, Λεμεσός, 25 377277): Από την ιστοσελίδα www.pattihio.com.cy και από το Ταμείο του Θεάτρου: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00 & 16:00 – 19:00 και πριν την έναρξη.

Περισσότερες πληροφορίες: 22 463144 και www.cyso.org.cy

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στιγμές της παλιάς Λευκωσίας στο φακό του Στέφανου Κουρατζή

«Ενταύθα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζει ο Στέφανος Κουρατζής στο Βιβλιοπωλείον ...

Queer Wave 2021: Η ΚΛΗΣΗ του Μάριου Ψαρά

«Μια τρανς γυναίκα δέχεται ένα τηλεφώνημα, για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας της. ...

Φανερωμένης 70: Delivering Views #28

Φέτος τα Χριστούγεννα, η Φανερωμένης 70 «κλείνει» τη χρονιά με ένα από τα πιο ...

Φυτώριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων στις Αποθήκες ΘΟΚ

Δεν ανακαλύπτεις τίποτα αν κουβαλάς μαζί σου ένα χάρτη. Πρέπει να σαλπάρεις μέσα στη ...

Αναβάλλεται η έκθεση της Θεοπίστης Στυλιανού-Λάμπερτ στο «Φυτώριο»

Μέχρι νεοτέρας αναβάλλεται η έκθεση «Arte-facts», η νέα ατομική έκθεση και παρουσίαση φωτογραφικού βιβλίου ...

Νέα έκθεση από τον Ανδρέα Κάραγιαν, αφιερωμένη στη Νίκη Μαραγκού

«Το ταξίδι συνεχίζεται…» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης ζωγραφικής του Ανδρέα Κάραγιαν, η ...

X