Τα έργα του 2ου Showcase Χορογραφίας Κύπρου 2022

Συνδιοργανώνεται το 2ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου 2022 οι παραστάσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 12ης και 13ης Μαρτίου 2022 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό, που είναι ένας από τους συνδιοργανωτές μαζί με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, «η Επιτροπή Επιλογής Χορογραφικών Εργων, μετά από μελέτη των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, επέλεξε οκτώ έργα για συμμετοχή στο 2ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου – 2022.

Πρόκειται για έργα των,  Αλεξάνδρα Waierstall:  A line, a gaze, a horizon, της Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl (Ασώματες Δυνάμεις) Εικών/αναπαραστάσεις, της Ανθής Κέττηρου, She loves me…not, της Διαμάντως Χατζηζαχαρία, Αίθριο, της Εύης Παναγιώτου, Tomosynthesis, της Ηβης Χατζηβασιλείου, Blurred, της Μιλένα Ugren Κούλας, Quiet words και του Παναγιώτη Τοφή, Excavated anatomies.
 
Η Επιτροπή απαρτιζόταν από τις: Μαρία Κυριάκου (σκηνοθέτιδα), Μαρίζα Παρτζίλη (εικαστικό, σκηνογράφο και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη), Νατάσα Γεωργίου (χορογράφο/χοροδιδάσκαλο), Dara Milovanovic (επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Τμήμα Μουσικής και Χορού) και Φρόσω Χατζηγεωργίου (χοροδιδάσκαλο).

Το Showcase Χορογραφίας Κύπρου (SΧΚ) αποτελεί θεσμό ο οποίος στοχεύει στην παρουσίαση επίλεκτων χορογραφικών έργων τα οποία χορογραφούνται και παρουσιάζονται στην Κύπρο εντός περιόδου 2 ετών.

Ειδικότερα, το SΧΚ αποσκοπεί στο να προσφέρει ευκαιρίες στους χορογράφους που δημιουργούν στην Κύπρο να παρουσιάσουν, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, τα έργα τους σε καλλιτεχνικούς διευθυντές και οργανωτές φεστιβάλ σύγχρονου χορού του εξωτερικού, οι οποίοι θα προσκαλούνται ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Παράλληλα, μέσω της διοργάνωσης του SΧΚ, θα προσφέρεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν εκ νέου τα πιο αξιόλογα χορογραφικά έργα και να προβληθούν στο τοπικό κοινό.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

“Void Spaces” από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο

12, 13, και 27 Ιουνίου 2021, στις 8:30 μ.μ. Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο – Black ...

«Οι Σαρλώ»

Η χοροθεατρική παράσταση «ΟΙ ΣΑΡΛΩ» σε σύλληψη/χορογραφία της Ήβης Χατζηβασιλείου ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο ...

Tango Legends σε Ριάλτο και Θέατρο Στροβόλου

Οι παγκοσμίου φήμης χορογράφοι και χορευτές του Αργεντίνικου tango, Panlo Sosa και Mariela Maldonado, πλαισιωμένοι από τους ...

BODYPRINTS 2019

Το πρόγραμμα χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσιάζει την ετήσια χορογραφική παράσταση BODYPRINTS 2019. Η ...

Tο φετινό πρόγραμμα του Open House Festival

To Open House επιστρέφει στη Λεμεσό από τις 2 μέχρι 4 Οκτωβρίου 2020. Το ...

«Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2020»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Θέατρο ...

X