Το ΕΚΑΤΕ θέτει θέμα λειτουργίας της Επιτροπής για Μπιενάλε

Το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών (Ε.ΚΑ.ΤΕ) θέτει θέμα για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής για τις Μπιενάλε, του ελέγχου της Επιτροπής και της εγκυρότητας της διαδικασίας και ζητά άμεση συζήτηση και διαβούλευση.

Σε δελτίο Τύπου το ΕΚΑΤΕ εκφράζει προβληματισμό για το θεσμό της Μπιενάλε της Βενετίας, μετά τα πολλά και κατ’ επανάληψη παράπονα τα οποία, όπως λέει, λαμβάνει και τα οποία εγείρουν θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Το Επιμελητήριο λέει ότι θέτει υπό αμφισβήτηση τη υφιστάμενη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της Κύπρου, αναφέροντας ότι υπέβαλε αίτημα αλλαγής της.

Διευκρινίζει ότι αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή των επιμελητών και καλλιτεχνών, τις ημερομηνίες προκήρυξης του διαγωνισμού τη γενική έλλειψη διαφάνειας.

Η διαχείριση της όλης διαδικασίας αναδεικνύει την «έλλειψη οράματος» όσον αφορά στην κεντρική σημασία που θα έπρεπε να έχει ο θεσμός για την Κύπρο, όσο και στην έλλειψη ανατροφοδότησης της καλλιτεχνικής κοινότητας από αυτόν, αναφέρει περαιτέρω.

Αναφέρει ακόμα ότι προβληματίζει το γεγονός ότι η Μπιενάλε δεν είναι προσιτή στο ευρύ κοινό, καθώς δεν υπάρχει έκθεση των έργων που έχουν συμμετάσχει, ώστε να υπάρχει μια ενημέρωση για το κυπριακό κοινό, με εξαίρεση την εκπροσώπηση του Χριστόφορου Σάββα, ο οποίος είναι ήδη γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Κύπρου.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΑΓΚ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σε άθλια κατάσταση η εκκλησία της Κανακαριάς

Στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη αφιερώνει ...

Παιδιά πρόσφυγες στην Κύπρο φωτογραφίζουν τη ζωή τους

Η Φωτοδός, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία στη Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ ...

Σημαντικές εκθέσεις στο μουσείο Μπενάκη από τον Σεπτέμβριο

Σημαντικές εκθέσεις θα φιλοξενηθούν από το Σεπτέμβριο μέχρι και τους πρώτους μήνες του καινούριου ...

Η Lara Fabian τραγουδά Πελλαπαϊσιώτη

Τη συνεργασία της με τον Κύπριο μουσικό Γιώργο Πελλαπαϊσιώτη υπογράφει η Βελγοκαναδή σούπερ σταρ ...

My Sweet Canary στο Θέατρο Ριάλτο

Στην παρουσία του σκηνοθέτη Ρόι Σερ [Roy Sher] θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, ...

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης δίνει συναυλίες σε ταράτσες εργατικών πολυκατοικιών

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης θέλει να φέρει τη μουσική πιο κοντά στους πολίτες ...

X