Έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Πάτσι στην Γκαλερί Γκλόρια

Ο Στέφανο Πάτσι γεννήθηκε στην Ιταλία το 1956. Σπούδασε στο Istituto Statale d’Arte της πόλης Urbino. Από το  1982-1985 εργάστηκε με την ομάδα “Emarginante”  της πόλης Urbino. Η ομάδα δημιούργησε  σειρά μουσικών, θεατρικών και εικαστικών έργων τα οποία και παρουσιάστηκαν σε εκδηλώσει στην Ιταλία. Για πολλά χρόνια και μέχρι το 2016 ζούσε και εργαζόταν στην Κύπρο. Από το 2016  ζει στο Fano της Ιταλίας αλλά οι σχέσεις του με την Κύπρο παραμένουν στενές. Έχει κάνει σειρά ατομικών εκθέσεων και έχει λάβει μέρες σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στην  Ιταλία.

 

Για το έργο του καλλιτέχνη είχε γράψει ο φίλος του Cristiano Dall’ara tα ακόλουθα:  «Αυτά τα έργα είναι παρουσίες.  Από αυτά, φαινομενικά απλά και με την πρώτη ματιά, θυμάσαι με ευχαρίστηση  και  ευκολία το σχήμα .  Τα κουβαλάς μαζί σου, όπου κι όποτε αποφασίσεις να τα ανακαλέσεις στη μνήμη σου. Τα επαναφέρεις όχι για να ξεφύγεις από την πραγματικότητα, αλλά ως ένα ερμηνευτικό πλέγμα για να ανακαλύψεις  ή να δημιουργήσεις  νέες όψεις του κόσμου.  Επομένως, αυτά τα έργα αποτελούν ασκήσεις στυλ. Όταν στη συνέχεια γέρνεις εστιάζοντας  την προσοχή σου πάνω τους, φαίνεται τότε να είσαι μέρος της ίδιας της πράξης της δημιουργίας τους. Αισθάνεσαι  κινούμενος  εσωτερικά, αλλά καθόλου παθητικά,  δεν πρόκειται για απαγωγή. Αντίθετα, ενεργείς με μια λεπτή αίσθηση συμμετοχής, μέσα από ένα είδος σύμπραξης μεταξύ του δημιουργού , του έργου και του θεατή – με τους ρόλους να μεταβάλλονται, καθώς ο ένας υπεισέρχεται στα όρια του άλλου- σε ένα παιχνίδι μαγείας. Αποτέλεσμα μιας διαρκώς διαμορφούμενης συνειδητότητας , αυτά τα έργα επιτρέπουν σε όσους εμπλέκονται να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους μέσα από τη διαφορετικότητα και να αγκαλιάσουν τον Άλλο».

Η έκθεση ανοίγει την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2022. Γκαλερί Γκλόρια, Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία.-  Τηλ. 22762605.

Η έκθεση ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα, κατευθυντήριες οδηγίες και ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας για την τήρηση μέτρων προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.  Κατά την είσοδο στο χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας και SAFEPASS.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα 5.30 – 8.00 μ.μ, Τρίτη- Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.30 – 8.00 μ.μ.. Σάββατο 10.30-12.45 μ.μ.

Ιστοσελίδα: http://www.gloriagallery.com/index.php?lang=gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οκτώβριος στο Θέατρο Ριάλτο

Το πρόγραμμα του θέατρου Ριάλτο για το μήνα Όκτώβριο:   2 Οκτωβρίου 2021 Το ...

Διάλεξη της Νάσας Παταπίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου

O Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου παρουσιάζει μια διάλεξη της δρος Νάσας Παταπίου, ποιήτριας ...

Ατακάμα: μία ατομική έκθεση της Νικομάχης Καρακωστάνογλου-Μπουτάρη

Οι υδατογραφίες από την Ατακάμα αφυπνίζουν το πνεύμα αποτυπώνοντας μια ουδετερότητα πάνω στο χαρτί. ...

«Αισθητικός Μετανάστης» στον Πολυχώρο Κατ’οίκον

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ γίνεται μια αναγεννησιακή bottega σύγχρονης εκδοχής, όπου τρεις καλλιτέχνες, προερχόμενοι ...

“Hymen”: Μία περφόρμανς-ντοκουμέντο

“έν εγεννήθηκα ακόμα. αλλά εννά γεννηθώ γυναίκα, κορίτσι τζαι στα 700 μου, στα 800 ...

Η δημιουργική πλευρά του εγκλεισμού για τα μέλη της ΦΕΚ Πάφου

Η δημιουργική πλευρά των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου- Τμήμα Πάφου συνεχίστηκε και στην ...

X