Γιώργος Ράλλης

Ποιος είσαι;

Είμαι ένα genderqueer (μη-δυαδικό φύλο) άτομο από τη Λεμεσό.

Είμαι ένα άτομο που του έδωσαν το όνομα Γιώργος και το επίθετο Ράλλης.

Είμαι είτε ένας πολύ ακαδημαϊκός καλλιτέχνης είτε ένας πολύ καλλιτεχνικός ακαδημαϊκός.

Είμαι μια οντότητα καλυμμένη με λαχανί και ροζ γκλίτερ.

Είμαι διάφορες εμπειρίες μαζί.

Είμαι όλοι οι άνθρωποι που γνώρισα μέχρι τώρα.

Είμαι ένα άτομο που του αρέσουν οι λίστες και οι περίπλοκες απαντήσεις

Τι κάνεις;

Υπομονή πάντα. Πέρα του αστείου όμως, είμαι ένας cultural practitioner που προσπαθεί να φέρει κόσμο μαζι μέσω community building. Σπούδασα Πολιτισμική Ανάλυση στο Άμστερνταμ με συγκεκριμένη έρευνα στην οντολογία και μεταφυσική εφαρμοσμένες σε queer studies και visual culture. Με απλό τρόπο, με ενδιαφέρει να ρωτώ το “πως;” στο ποιοί είμαστε, και τον τρόπο με τον οποίο φτάσαμε μέχρι εδώ κατα τη διάρκεια του χτισίματος μιας κοινότητας. Επίσης κάνω perform και γράφω. Πάντα προσπαθώ να μένω ενεργός, και τώρα με την επιστροφή μου στη Κύπρο ξεκίνησα ήδη κάποια projects σαν το Book Club, στο Tapper στη Λεμεσό αλλά και στο DriveDrive στη Λευκωσία, αλλά επίσης έχω σχέδια και για κάποια μελλοντικά όπως το YardResidency στο Παλιό Ξυδάδικο.

Τι θέλεις;

Πέρα του να καταστραφεί η πατριαρχία, θέλω η Κύπρος να ωριμάσει και να λάβει τις ευθύνες τις σαν μια χώρα η οποία καταντά μη-φιλική στους κατοίκους της χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Θέλω να δημιουργηθούν διάφορες δομές οι οποίες θα προσκαλούν τον νέο και ενεργό κόσμο στο να μείνει εδώ και να μην χρειάζεται να “δραπετεύσει” στο εξωτερικό για να ζήσει μια πιο ανοιχτή και πολυδιάστατη ζωή. Θέλω να υιοθετήσουμε μια πιο ευπαθή προσέγγιση στην επικοινωνία μας και να αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα με τη σοβαρότητα που τους αρμόζουν. Θέλω επίσης να ανταμείβονται άτομα τα οποία προσφέρουν κάτι διαφορετικό και καινούργιο στη Κύπρο αντί να αποθαρρύνονται από τη κούραση της προσπάθειας και μετέπειτα να χάνονται στην αφάνεια. Γενικά θέλω να προσπαθήσω να κάνω και εγώ όλα αυτά που μόλις ανέφερα και να προωθήσω κι άλλους στο να τα κάνουν μαζί μου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κωνσταντίνος Χρίστου

Ο Κωνσταντίνος Χρίστου βλέπει, ακούει και γυρίζει Τι κάνεις; Είμαι φοιτητής στο πανεπιστήμιο Frederick ...

Ιωάννα Λαμπροπούλου

13.3.2011 Η Ιωάννα Λαμπροπούλου κάνει πρόβες στο Σατιρικό Τι κάνεις; Πρόβες για τη γαλλική ...

Toy Wars

Ο Χρίστος και ο Στάθης είναι πίσω από το Toy Wars Τι κάνετε; Δημιουργήσαμε μια ...

Αντιγόνη Σταυροπούλου

Ποια είσαι; Είμαι η Αντιγόνη. Γεννήθηκα στον Πειραιά, έζησα στη Λευκωσία, σπούδασα στο Ρέθυμνο. ...

Ειρήνη Καραγιώργη

Ποια είσαι; Είμαι η Ειρήνη και σύντομα κλείνω τα 22. Είμαι ηθοποιός, απόφοιτος της ...

Αφροδίτη Κωνσταντίνου

H Αφροδίτη Κωνσταντίνου σχεδιάζει αναζητώντας το “είμαι” Ποια είσαι; Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ… ...

X