Μαρίνα Ιερείδη

Ποια είσαι;
Ονομάζομαι Μαρίνα Ιερείδη, για τους φίλους lamarina. Είμαι design engineer με ειδίκευση στον διαδραστικό σχεδιασμό προϊόντων, εμπειριών και καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων (interactive art installations) χρησιμοποιώντας ως μέσα την τέχνη, την τεχνολογία και την επιστήμη. Πρόκειται για εντελώς καινούρια και σύγχρονα προϊόντα, τα οποία επιδρούν στον θεατή με πολύ άμεσο τρόπο όπως για παράδειγμα έργα αρχιτεκτονικής κλίμακας τα οποία αλλάζουν σε όψη ή διαρρύθμιση βάση της κινητικότητας του θεατή στο χώρο
Τι κάνεις;
Δημιουργώ με επίκεντρο τον άνθρωπο και στοχεύω πάντα να δημιουργώ εμπειρίες και προϊόντα που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο. Εμπνέομαι κυρίως από τη φύση και κυρίως το φως, το νερό, και τον ήχο, για να ενεργοποιήσω τις βασικές αισθητηριακές αντιδράσεις του θεατή.
Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με διαφορά projects, εγχώρια αλλά και παγκόσμια, και συνεργάζομαι με καλλιτέχνες και επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Το τελευταίο μας project (HALO), που αφορά στη ζωή εν μέσω πανδημίας, είχαμε την τιμή να είναι μέρος της καλοκαιρινής έκθεσης(Fountain of Hygiene) στο Design Museum του Λονδίνου.
Τι θέλεις;
Αλλαγή! Αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας, αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον.
@lamarina___
@ieridesmarina.design
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Λουκής Μενελάου

Ποιος είσαι; Είμαι ο Λουκής Μενελάου, 20 ετών, από τη Λευκωσία. Αυτή τη στιγμή ...

Στέλιος Χλιαράς

15.5.2011   Τι κάνεις; Προσπαθώ να είμαι καλά σε ένα κόσμο που τον ρυθμίζουν ...

Νικόλας Στραβοπόδης

O Νικόλας Στραβοπόδης κλαίει εύκολα και γελάει δυνατά. Πώς είσαι; Είμαι δύσκολος άνθρωπος. Έχω ...

Εgg Design Studio

H Νίκκη και η Γκλόρια «γεννούν» αβγο-ιδέες στη Λευκωσία Πού είστε; Μέσα σε ένα ...

Θέτις Χριστοφόρου

H Θέτις Χριστοφόρου επιμελείται τις παρουσιάσεις του collectiva* Πού είσαι; Σε δημιουργική περίοδο, σε ...

Οι Scavengers είναι μάστορες και δεν πετάνε τίποτα!

Ποιοι είστε; Είμαστε οι scavengers! Νικόλας Κανάρης, Νικόλας Νικολάου και Στέφανος Douglas. Τι κάνετε; ...

X