Οι νικητές του Garden Photographer of the Year

Μαγικά στιγμιότυπα από την Ευρώπη ως τη Χαβάη

Κήποι μικροί και μεγάλοι, απόκρημνες πλαγιές όπου δεν συμβαίνει τίποτα άλλο πέρα από το αδιόρατο λίκνισμα μικροσκοπικών φύλλων, έντομα που κοιμούνται ανάποδα στις σπείρες μίσχων και πολύχρωμα πέταλα λουλουδιών.

Οι νικητές του φετινού, διεθνούς διαγωνισμού για τον Φωτογράφο Κήπων της Χρονιάς, (International Garden Photographer of the Year) χρειάστηκαν ώρες για την τέλεια λήψη στο ιδανικό φως. Η Magdalena Wasiczek από την Πολωνία, που απαθανάτισε την ξεκούραση μιας πεταλούδας στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους της Αγγλίας κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Σε κήπους και δάση, τα φυτά παίρνουν την θέση που τους αξίζει. Κάθε κλικ απαιτεί προεργασία και συγκεκριμένη τεχνική, για να ξεκλειδώσει την ομορφιά που κρύβεται σε κοινή θέα, όψεις που χρειάζονται το μέσο μιας φωτογραφικής μηχανής για να αποκαλυφθεί στο ανθρώπινο μάτι.

 

Magdalena Wasiczek, The Stardust, πρώτο βραβείο. Μια λευκή πεταλούδα Pieris brassicae ξεκουράζεται σε ένα λουλούδι, με φόντο σταγόνες της βροχής.
Thorsten Scheuermannμ Kraichgau, Γερμανία. Ο φωτογράφος προέβαλε τη μία πάνω στην άλλη φωτογραφίες του ίδιου δέντρου τραβηγμένες από drone.
Stuart Chape, Χαβάη.
Gianluca Benini, Μάντοβα, Ιταλία. «Επισκέφθηκα τις λίμνες της Μάντουα με τον τηλεφακό μου, ψάχνοντας για διάφορες συνθέσεις. Στάθηκα σε αυτό το άνθος λωτού, με αυτή την υπέροχα φωτισμένη θέα για φόντο.»
Tony North, μανιτάρια στο Πάρκο Marbury, στο Τσέσαϊρ της Αγγλίας.
Barry Webb, μανιτάρια στο Μπακιγχαμσάιρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Luigi Ruoppol, δέντρα στο Εθνικό Πάρκο Laga στην Ιταλία.
Adam Burton, Κορνουάλη.
Pepe Badia Marrero, στο Εθνικό Πάρκο Els Muntanyans στην Καταλονία. «Μία σφήκα Prionyx kirbii κοιμάται σε έναν ξεραμένο μίσχο. Από πίσω ένα αυτόματο ποτιστήρι εξακτινώνει σταγόνες νερού.»

LiFO

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

11η Μπιενάλε του Λίβερπουλ – “The Stomach and the Port”

Η Μπιενάλε του Λίβερπουλ με τίτλο “The Stomach and the Port” αναδεικνύει έργα καλλιτεχνών ...

24 σχεδιαστές δίνουν 10 λεπτά για το design

«Εύστοχο, πρωτότυπο, άμεσο και περιεκτικό»: το 1ο Design Forum πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ...

Ανοικτή πρόσκληση: ερευνητικό πρόγραμμα «Platform : A Climate Challenge»

Ο Σύνδεσμος Εικαστικών Καλλιτεχνών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή πρότασης συμμετοχής στο ερευνητικό πρόγραμμα ...

Ψευδής Ρομαντισμός | Έκθεση του Δημήτρη Νεοκλέους

Fake: Είναι η ψευδής γνώση, η ψευδής πληροφορία, η ψευδής εμπειρία μέσα από ορισμένες ...

Είκοσι χρόνια ζωής και δημιουργικότητας συμπληρώνει φέτος η «Φωτοδός»

Είκοσι χρόνια ζωής και δημιουργικότητας συμπληρώνει φέτος ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Φωτοδός», ο οποίος, ...

«Στο ίδιο ποτάμι δύο φορές» στο Μουσείο Μπενάκη

Περισσότεροι από τριάντα δημιουργοί κάθε ηλικίας και εθνικότητας που ζουν στην Αθήνα και εκφράζονται ...

X