«Χαϊκού – Η Ποίηση στους Δρόμους της Πόλης»

Την έναρξη του πρότζεκτ «Χαϊκού – Η Ποίηση στους Δρόμους της Πόλης», ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Room for Art».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις δράσεις του πρότζεκτ περιλαμβάνονται εκδηλώσεις, δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συγγραφής Χαϊκού, ανοικτή πρόσκληση για υποβολή ποιημάτων Χαϊκού και δημοσίευση των ποιημάτων που θα διακριθούν μετά από αξιολόγηση.

Τα εργαστήρια, με συντονιστές τους λογοτέχνες Ερατώ Ιωάννου (www.eratoioannou.com) και Χρίστο Ρ. Τσιαήλη (www.tsiailisworld.blogspot.com) θα ξεκινήσουν στις 20 Μαρτίου 2022 και θα έχουν διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων.

Σύμφωνα με το δημιουργικό σκεπτικό, η αξία της τέχνης στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι αδιαμφισβήτητη.

Την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη μουσική, ακόμα και τις τέχνες του θεάματος μπορεί να τις συναντήσει κανείς στην καθημερινότητά του χωρίς να τις αποζητήσει συνειδητά με την επίσκεψή του σε ένα μουσείο, σε μια γκαλερί, ή σε ένα θέατρο. Έτσι, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στη χαρά και ικανοποίηση που προσφέρει η τέχνη στο αστικό περιβάλλον, όπου αναπόφευκτα θα απολαύσουν ένα μεγαλοπρεπές αρχιτεκτόνημα, ένα εντυπωσιακό γλυπτό, τη ζωγραφική, τη μουσική.

Για να διαβάσει κανείς λογοτεχνία, όμως, θα πρέπει να το επιδιώξει με την ανάγνωση ενός βιβλίου ή ενός λογοτεχνικού περιοδικού, παραδείγματος χάριν, ή να την αναζητήσει στο διαδίκτυο. Απαιτείται δηλαδή η λήψη πρωτοβουλίας από μέρους του ιδίου του ατόμου για να έρθει σε επαφή με τη λογοτεχνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος του πρότζεκτ «Χαϊκού – η Ποίηση στους Δρόμους της Πόλης» είναι να ανατρέψει αυτό το δεδομένο, τοποθετώντας κυριολεκτικά τη λογοτεχνία και πιο συγκεκριμένα την ποίηση στο αστικό περιβάλλον της Λευκωσίας.
Η ποίηση, θα διεισδύσει στην καθημερινότητα των πολιτών και θα βρεθεί εκεί που δεν περιμένει κανείς ότι θα τη διαβάσει – στον δρόμο, έξω από καφέ και εστιατόρια, έξω από παντοπωλεία ή στη στάση του λεωφορείου.

Πληροφορίες για τις δράσεις του πρότζεκτ βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του «Room for Art» www.roomforart.eu, ενώ για συνεχείς ενημερώσεις και συμμετοχή σε αυτές, το κοινό μπορεί να ακολουθήσει το «Room for Art» στο facebook (https://www.facebook.com/RoomforArtFoundation).

Το έργο, καταλήγει η ανακοίνωση, υλοποιείται με την ευγενή χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο και του Δήμου Λευκωσίας.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διάλεξη για τη ζωή και το έργο του Στέλιου Βότση

Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο του Κύπριου ζωγράφου Στέλιου Βότση, το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών ...

Greater Nicosia 2021: Παρουσίαση έργου για την κατάκτηση του τίτλου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Cyta στη Λευκωσία, ...

Gloria Bell στο σινεμά Πάνθεον

Το χαμόγελο της Τζουλιάν Μουρ είναι μία από τις απολαύσεις του σύγχρονου κινηματογράφου. Η ...

Παζαράκι Βιβλίου στο Moufflon

Το βιβλιοπωλείο Moufflon, διοργανώνει το 14ο Παζαράκι Βιβλίου, από τις 2 μέχρι τις 4 ...

Σχέδιο ανάπλασης για την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Οι Selldorf Architects ξανασχεδιάζουν την είσοδο και άλλους χώρους του ιδρύματος. Η Εθνική Πινακοθήκη ...

EVOHK | Η έκθεση «Electroccurrency» εγκαινιάζεται στις 3 Ιουνίου

Το EVOHK artist-run space εγκαινιάζει, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, την ατομική έκθεση της ...

X