Ελπινίκη Γεωργίου

Ποια είσαι;

Είμαι η Ελπινίκη, είμαι 26 ετών από την Κύπρο. Σπούδασα Καλές Τέχνες στο πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία. Όταν τελείωσα τις σπουδές μου, παρακολούθησα ένα course για Makeup & Special Effects για ταινίες. Δούλεψα ως freelancer σε ταινίες μικρού μήκους για κάποιους μήνες. Δυστυχώς οι ευκαιρίες στην κινηματογραφική βιομηχανία μειώθηκαν ραγδαία λόγω της πανδημίας, άρα ανακάλυψα και ανέπτυξα νέες πτυχές του εαυτού μου.  Κάπως έτσι ήρθε στη ζωή μου το κέντημα και οι διάφορες μορφές του.

Τι κάνεις;

Προσπαθώντας να ενταχθώ στην κινηματογραφική βιομηχανία ως Makeup Artist, παράλληλα ασχολούμαι και με το κέντημα που πλέον έγινε η δική μου μικρή επιχείρηση, το nímbart.  Όλα ξεκίνησαν στο lockdown με δώρα σε φίλους και στη συνέχεια κατάλαβα ότι ήταν κάτι που με χαλαρώνει και με χαροποιεί. Παρακολουθώντας διάφορα online courses, έχω πλέον διευρύνει τις γνώσεις και τις ικανότητες μου για αυτή την τέχνη. Ασχολούμαι με το κέντημα σε τυπωμένες φωτογραφίες σε ύφασμα, το οποίο είναι κάτι που μου αρέσει να συνδυάζω με τις φωτογραφίες που βγάζω κατά καιρούς. Φτιάχνω επίσης πίνακες με νερομπογιά στις οποίες προσθέτω λεπτομέρειες με κλωστή. Στην παρούσα φάση κεντάω πορτρέτα σε λεπτό τούλι, τα οποία αποτυπώνονται με ιδιαίτερο τρόπο σε αυτό το ημιδιαφανές υλικό.

Τι θέλεις;

Αυτό που πραγματικά θα ήθελα και σκέφτομαι πιο έντονα τον τελευταίο καιρό είναι ο κόσμος να μπορεί να μιλά πιο ανοιχτά για την ψυχική του υγεία και να πάψει να είναι ταμπού. Θέλω να καταφέρω μέσω της τέχνης μου να περάσω αυτό το μήνυμα. Θέλω να δημιουργώ. Θέλω να δημιουργώ για να βοηθώ. Θέλω οι άνθρωποι να είναι όσο πιο χαρούμενοι γίνεται.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νεκτάριος Ροδοσθένους

Ο Νεκτάριος Ροδοσθένους συνδυάζει μουσική, κείμενο και κίνηση Τι κάνεις; Έχω σπουδάσει σύνθεση μουσικής ...

Νάγια Τ. Καρακώστα

Ποια είσαι; Είμαι η Νάγια Τ. Καρακώστα. Συχνά θα με βρεις να προσπαθώ να ...

Μάριος Χαραλάμπους

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Μάριος Χαραλάμπους, είμαι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Frederick στον κλάδο BA Interior ...

Βάλερι Σταύρου

Η Βάλερι Σταύρου είναι ροκ, ποπ, φολκ και λίγο μπλουζ Πού είσαι; Αυτή τη ...

Λήδα Καραγιάννη

Ποια είσαι; Είμαι η Λήδα Καραγιάννη. Είμαι μέλος της θεατρικής ομάδας Point To Contemporary ...

Downtown Grooves

Οι Downtown Groves παίζουν και μαζί και μόνοι, και ποπ και ροκ και ποπ-ροκ ...

X