Κυκλοφόρησε ο τόμος πρακτικών με τίτλο «Παλαμάς και Κυπριακά Γράμματα», από τον ΟΛΚ

«Παλαμάς και Κυπριακά Γράμματα» είναι ο τίτλος του τόμου πρακτικών που κυκλοφόρησε μετά το Β’ Επιστημονικό Συνέδριο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής και της Ομάδας Ηχώ της Κύπρου 1821-2021.

Το βιβλίο, που επιμελείται ο Παντελής Βουτουρής, ο Λεωνίδας Γαλάζης και ο Κυριάκος Ιωάννου, εκτείνεται σε 345 σελίδες και περιλαμβάνει τη γραπτή και ολοκληρωμένη μορφή των 21 ανακοινώσεων του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου του 2021 στο Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη, στο Όμοδος.

 

Όπως αναφέρει ο Όμιλος, «οι μελέτες που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, γι’ αυτό και προσθέτουν νέες ψηφίδες στο εργοβιογραφικό πορτρέτο του Κωστή Παλαμά και συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση των παλαμικών σπουδών γενικά, καθώς και της κυπρολογικής τους περιοχής, που ήταν και η κύρια μέριμνα του Ο.Λ.Κ.».

Οι συγγραφείς της έκδοσης είναι οι: Κωνσταντίνος Κασίνης, Παντελής Βουτουρής, Ευριπίδης Γαραντούδης, Γιώργος Κεχαγιόγλου, Κυριάκος Ιωάννου, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Αγάθη Γεωργιάδου, Κωνσταντίνος Μακρής, Θεοδόσης Πυλαρινός, Julien Calvié, Dora Solti, Κώστας Χατζηαντωνίου, Γιώργος Ανδρειωμένος, Λεωνίδας Γαλάζης, Δέσποινα Δούκα, Μανώλης Στεργιούλης, Tamara Vukovic, Μαρία Μιχαηλίδου, Αλίκη Γεωργίου, Δημήτρης Κοσμόπουλος.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, που, μαζί με το Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη ήταν και οι χορηγοί του Συνεδρίου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας επιστρέφει για τρίτη χρονιά, στις 19 και 20 Μαΐου. Το φεστιβάλ ...

Eγώ Πότε Θα Γίνω Ευτυχισμένη;

Κατερίνα Μανανεδάκη-Εκδόσεις Ψυχογιός Μπήκε στη συγγραφή από το 2001 με το θρυλικό “Έχετε μήνυμα ...

Αναγνώσεις online για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η σημερινή και κάθε χρόνο γιορταζόταν δεόντως στο πλαίσιο της ...

Κίτρινο Υποβρύχιο

Κίτρινο Υποβρύχιο Σεμίνα Διγενή – Εκδόσεις Πατάκη Η Σεμίνα Διγενή έχει διανύσει δεκάδες χιλιάδες ...

ΚΑΝΕΝΑΣ| Όμηρος – Joyce – Καζαντζάκης

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ζήσουν όλη τη ζωή τους κατάμονοι. Ναι, μπορούν. Όμως ...

«Από εδώ μέχρι το άπειρο»: Ένα βιβλίο που θα μυήσει τα παιδιά στη ζωή και το έργο της Γιαγιόι Κουσάμα

«Χορεύοντας μέσα στο σύμπαν οι ταπεινές ψυχές μας είναι εμποτισμένες μυστήριο. Σας προσκαλώ να ...

X