Απονομή Βραβείων «Θεατροϊστορίες»

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2022, σε αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η τελετή βράβευσης για τη δράση «Θεατροϊστορίες», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Στο πλαίσιο της δράσης, συντελεστικές ομάδες από σχολικές μονάδες δημιούργησαν πρωτότυπα βίντεο με θεματική που είχε ως αφετηρία ένα δόκιμο θεατρικό έργο που διάβασαν και τα ενέπνευσε. Απώτερος στόχος η καλλιέργεια θεατρικής κουλτούρας και η ενασχόληση με το θεατρικό κείμενο, ως βάση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης.

Απευθυνόμενη προς τα παιδιά, συγχαίροντας όλες τις ομάδες για τις δημιουργίες τους, οι οποίες δημιούργησαν μια αμφίδρομη σχέση με το θεατή ανοίγοντας ένα συνδιαλογισμό και κανάλι κριτικού διαλόγου προβάλλοντας σύγχρονα και διαχρονικά μηνύματα, η Επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης του δικαιώματος του παιδιού στη συμμετοχή σε καλλιτεχνικές παραγωγές, είτε ως καταναλωτές είτε ως παραγωγοί τέχνης και πολιτισμού.

Παράλληλα, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΘΟΚ απευθυνόμενη ειδικά στα παιδιά, τόνισε πως οι τέχνες αποτελούν ένα από τα πιο πολύτιμα εφόδια για να μπορέσει ο άνθρωπος να ανταπεξέλθει στα όσα συναντά και ευχήθηκε να κρατήσουν τις τέχνες και το θέατρο για πάντα στη ζωή τους. Συνεχάρη τις ομάδες για τη δημιουργικότητά τους, την αγάπη τους για τις τέχνες, την ομαδικότητα, και το κοινό όραμα που πρέπει να μοιράζεται μια ομάδα προκειμένου να συνυπάρξει και να δημιουργήσει άξια βράβευσης αποτελέσματα.

Στην τελετή βραβεύθηκαν η ομάδα του Γυμνασίου Αγλαντζιάς με το 1ο Βραβείο Γυμνασίων, η ομάδα του Λυκείου Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Δασούπολης με το 1ο Βραβείο Λυκείων, η ομάδα του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας με το 2ο Βραβείο Λυκείων και η ομάδα του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου με το 3ο Βραβείο Λυκείων.

Σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες παραχωρήθηκε Κάρτα Θεατρόφιλου από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, ενώ το κάθε παιδί των δημιουργικών συντελεστικών ομάδων που διακρίθηκε έλαβε ως βραβείο ένα tablet με πληκτρολόγιο.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Φωτογραφίες: Αντώνης Αντωνίου

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εικόνες από το τριήμερο αφιέρωμα στο συνθέτη Γιάννη Χρήστου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη, πραγματοποιήθηκε τριήμερο αφιέρωμα ...

Εντοπίστηκε χαμένος πίνακας του Πικάσο στο σπίτι του δικτάτορα Μάρκος στις Φιλιππίνες

Νίκησε τις προεδρικές εκλογές στις Φιλιππίνες και πάνω στους πανηγυρισμούς του αποκαλύφθηκε και ένας χαμένος πίνακας ...

Fusion is the Future

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης speed-dating, 10 καλλιτέχνες και 10 επαγγελματίες από τον χώρο ...

Τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ο Αλέξης Αλεξίου, σκηνοθέτης της ταινίας «Τετάρτη 04.45» αποδείχθηκε ο νικητής των Βραβείων της ...

Στην προεδρία των Καννών ο Νάνι Μορέτι

Μέχρι σήμερα φιλοξενούμενος δημιουργός στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, και βραβευμένος το 2001 με ...

Διάφανα Κρίνα, επανενωμένα στη Λευκωσία

Το συγκρότημα με τον ποιητικό στίχο, τις ατμοσφαιρικές μελωδίες αλλά και την ατόφια, ροκ ...

X