Τα εγκαίνια της έκθεσης BiblioTech στις 29 Απριλίου

Η ώρα 19:30 στο NeMe Arts Center

Την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 19:30, το NeMe Arts Center και οι επιμελητές Nathan Jones και Sam Skinner διοργανώνουν τα εγκαίνια της έκθεσης BiblioTech

Το BiblioTech είναι μια ομαδική έκθεση με μορφή βιβλιοθήκης, που αποτελείται από νέα έργα, αναπαραστάσεις, αρχειακό υλικό, ομιλίες και εργαστήρια που διερευνούν τον μεταβαλλόμενο ρόλο της βιβλιοθήκης, την ανάγνωση, τη γραφή και τη δημοσίευση σε μια μετα-ψηφιακή εποχή.

Το project θα διερευνήσει τις ιδιαίτερες συνθήκες της βιβλιοθήκης το 2022. Τι είναι η βιβλιοθήκη ως θεσμός ή υποδομή στο πλαίσιο των προηγμένων γλωσσικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, της αποκεντρωμένης αποθήκευσης και πιστοποίησης, των shadow libraries, και πώς μπορεί να εξελιχθεί στις επόμενες φάσεις της παγκοσμιοποίησης που και τη εμπλοκή αυτής με μεγάλα ζητήματα, από την κλιματική αλλαγή έως την αυτοματοποίηση;

Τα έργα τέχνης και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα εξετάσουν την αυξανόμενη ενσωμάτωση των τεχνολογιών ανάγνωσης, γραφής και δημοσίευσης στη ζωή μας, διερευνώντας τον αυξανόμενο ιστό των σχέσεων μεταξύ επικοινωνίας κειμένου, εικόνας, ήχου, και βίντεο· νέες μορφές μέσων· και η συνεχής παρουσία της εκτύπωσης. Συλλογικά, η BiblioTech ρωτά, πώς μπορούν οι βιβλιοθήκες να εξελιχθούν με νέες μορφές αλφαβητισμού και δημοσιεύσεων, και ποιες πιέσεις δέχεται η σύγχρονη έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης με ελεύθερη πρόσβαση στον πολίτη στην παρούσα στιγμή;

Διερευνώντας τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ της γκαλερί και της βιβλιοθήκης, η BiblioTech θεωρεί πώς μια ομαδική έκθεση που αποτελείται από μια συλλογή προσβάσιμου υλικού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας βιβλίων, των έργων αρχειοθέτησης, και των έργων που βασίζονται σε κείμενο, μπορεί να μεταμορφωθεί και να οικειοποιηθεί τη μορφή μιας βιβλιοθήκης.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Exhibition Research Lab στο Λίβερπουλ και στο NeMe Arts Centre στη Λεμεσό και για μια περίοδο θα λειτουργεί και στις δύο τοποθεσίες ταυτόχρονα. Η πλειονότητα των έργων θα παρουσιαστεί και στους δύο χώρους, ενώ ορισμένα έργα θα εκτεθούν μόνο σε έναν από τους δύο χώρους. Αντίστοιχα, αυτή η διασταύρωση και η αλληλογραφία δημιουργούν ένα πλαίσιο για την εξερεύνηση τρόπων αναπαραγωγιμότητας, παρουσίας και διαφοράς σε έντυπα και ψηφιακά τεχνουργήματα, καθώς και στη βιβλιοθήκη και τον πολιτισμό ευρύτερα.

Η έκθεση στο NeMe Arts Center θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις και έργα των Animate Assembly, Anna Barham, Jonathan Basile, Joe Devlin, David Gauthier, Silvio Lorusso, Rosa Menkman, Katie Patterson, Tom Schofield, Erica Scourti, και Jennna Sutela.

Εγκαίνια: 29 Απριλίου 2022, 19:30

Κυριακή, 8 Μαΐου, στις 11:00-13:00
Η Anna Barham θα διευθύνει ένα εργαστήριο για καλλιτέχνες (Απαραίτητη η κράτηση)

Τρίτη, 10 Μαΐου, στις 19:00
Ομιλίες από τους επιμελητές Nathan Jones και Sam Skinner, Silvio Lorusso, Tom Schofield και μια διάλεξη/performance από τη Rosa Menkman (Απαραίτητη η κράτηση)

Διάρκεια Έκθεσης: 29 Απριλίου – 10 Ιουνίου 2010

Ημέρες/ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή, 17:30 – 20:30
Σάββατο, 10:00 – 13:00

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.neme.org/blog/bibliotech-press

Το project χρηματοδοτείται από το Arts Council England, και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου και υποστηρίζεται από τους Medochemie, AlphaMega, Kimonos Art Centre και Alinea.

Μέτρα προστασίας κατά του Covid-19
Η παρουσίαση CovidPass είναι υποχρεωτική για είσοδο στο NeMe Arts Centre. Σημειώστε ότι για την δική σας και τη δική μας προστασία, όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης πρέπει να φορούν μάσκα και να διατηρούν χωρική απόσταση μεταξύ τους. Ο επιτρεπόμενος αριθμός των επισκεπτών στο χώρο ανά πάσα στιγμή θα είναι περιορισμένος.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

“Χώρα ─ Ιωάννης Κισσονέργης” στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, αγγίζοντας ακόμα μια πτυχή του… DNA της πρωτεύουσας, παρουσιάζει ...

Η Πλατεία Ελευθερίας εγκαινιάζεται επίσημα

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Πλατείας Ελευθερίας. Στα εγκαίνια θα ...

«Σάββατο του Λαζάρου» σε σκηνοθεσία Έλενας Αγαθοκλέους

Το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει, έπειτα από αναβολές λόγω πανδημίας, την νέα θεατρική ...

«Κληρονομήστε ξανά ένα μνημείο»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, σας προσκαλούν να ...

«Τhe Song of Names» – Διαδικτυακή Προβολή

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, η ...

20 Εκδηλώσεις για να αποχαιρετήσεις το Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος είναι κιόλας στο τέλος τους, κι εμείς είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε τον ...

X