MAKERsHOUSE Πρόγραμμα φιλοξενίας 2022

Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERSHOUSE του Youth Makerspace Larnaka, επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την ενδυνάμωση της δημιουργικής κοινότητας, την υποστήριξη της καλλιτεχνικής παραγωγής αλλά και την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας σε όλη τη Κύπρο!

Το ανοικτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους δημιουργούς οι οποίοι προέρχονται από τους τομείς του σχεδιασμού, της μηχανικής, της κατασκευής, της τέχνης, της διαδραστικής τεχνολογίας, της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, και οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και προώθηση πρωτότυπων ιδεών, προϊόντων και εργαστηρίων, μέσω της χρήσης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού. Οι residents που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαστήρια και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας του Youth Makerspace. Ταυτόχρονα, όπου υπάρξει ανάγκη, οι residents θα τύχουν βασικής εκπαίδευσης για τη χρήση του εν λόγω τεχνολογικού εξοπλισμού, με στόχο την επιτυχή υλοποίηση των προτάσεων τους.

Ο κάθε resident θα έχει τη δυνατότητα χρήσης του χώρου, του εξοπλισμού και των υπηρεσιών μας, όπως και υποστήριξη από εξειδικευμένους μέντορες, οι οποίοι θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για την ανάπτυξη της ιδέας τους. Με την ολοκλήρωση της περιόδου residency του κάθε δημιουργού το Youth Makerspace θα διοργανώσει την τελική παρουσίαση του residency ανοιχτή προς το κοινό. Οι επιλεγμένοι δημιουργοί θα φιλοξενούνται στο χώρο για τη χρονική περίοδο που θα καθοριστεί σε συμφωνία με το Youth Makerspace, η διάρκεια της οποίας θα είναι δύο μήνες. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με βάση τον σκοπό, το πλάνο υλοποίησης, την καινοτομία και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της κάθε πρότασης με ιδιαίτερη έμφαση στις μεθόδους κατασκευής και παρουσίασης.

Καταληκτική προθεσμία: 10.04.2022

 

Buffer Fringe Performing Arts Festival 2022

Για 9η συνεχή χρονιά, το Buffer Fringe Performing Arts Festival προσκαλεί κυπριακούς και διεθνείς καλλιτέχνες από τις παραστατικές τέχνες και όλες τις μορφές πειραματικής παράστασης, που μπορεί να περιέχει (αλλά δεν περιορίζεται σε) θέατρο, μουσική, χορό, ακροβατικά, εγκαταστάσεις/εικαστική τέχνη και άλλα διεπιστημονικά στοιχεία. Δεχόμαστε προτάσεις για συμμετοχικές, διαρκείς μορφές ή/και μορφές συγκεκριμένης τοποθεσίας. Καλωσορίζει νέες εργασίες, έργα σε εξέλιξη και έργα που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Καταληκτική προθεσμία: 24.04.2022

 

Φεστιβάλ Ξαρκής & Πρόγραμμα Πολλαπλής Φιλοξενίας Καλλιτεχνών

Το 9ο Φεστιβάλ Xarkis θα πραγματοποιηθεί στον Αγρό (επαρχία Λεμεσού), από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου 2022 και θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Artists’ Residency από τις 4 έως τις 14 Ιουλίου. Σε διάστημα 10 ημερών, μια ομάδα επιλεγμένων καλλιτεχνών καλείται να συνεργαστεί με την ομάδα του φεστιβάλ και με την τοπική κοινότητα, για να ετοιμάσει δημιουργικές εργασίες που θα συμβάλουν στο πρόγραμμα του τριήμερου Φεστιβάλ.

Καταληκτική ημερομηνία: 25.04.2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ Ξαρκής 2019 / ©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Open Call σε καλλιτέχνες για το πωλητήριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Στο πλαίσιο της ευρύτερης ευαισθητοποίησης του κοινού για τις Συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας ...

Εικαστική έκθεση από ομάδα καλλιτεχνών με θέμα την «Ανεράδα»

Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Η Ανεράδα» του Βασίλη Μιχαηλίδη παρουσιάστηκαν το βράδυ του ...

«Κατάδικός μου» από το Θέατρο Ανεμώνα

Το Θέατρο Ανεμώνα ανεβάζει το έργο «Κατάδικός μου» των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή, Νίκου ...

«Τα σερβίτσια τα παλιά, πόσα κρύβουν μυστικά» στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά πραγματοποιεί την Κυριακή  Μαρτίου το Λεβέντειο Δημοτικό ...

Aphrodite’s Snack: Oι guru του Σάντουιτς

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου Πάνω σ’ ένα καραβάνι στην παραλία «Γλυτζήν νερό» της Αγίας ...

200 κιθάρες στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει την μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο, ...

X