Εκστρατεία για τη συλλογή μουσικών οργάνων από το το Sistema Cyprus για τα 50 νέα μέλη του

Εκστρατεία για τη συλλογή μουσικών οργάνων έχει ξεκινήσει το Sistema Cyprus ένα μουσικό κοινωνικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη δημιουργία ορχηστρών που ιδρύθηκε το 2018 προσφέροντας μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στη Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, πρόσφυγες και παιδιά και νέους με λιγότερες ευκαιρίες, και διασφαλίζει το σεβασμό, την αναγνώριση και την ένταξη αυτών των ομάδων από την κοινωνία.

Το πρόγραμμα λειτουργεί στην περιοχή της Φανερωμένης στη Λευκωσία και στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα.

Το Sistema Cyprus, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, “καθώς προετοιμάζεται για την έναρξη της δεύτερης του ορχήστρας, συλλέγει μουσικά όργανα για τις ανάγκες του προγράμματος επειδή ακριβώς, η μουσική οικογένεια του Sistema Cyprus μεγαλώνει και ετοιμάζεται να καλωσορίσει 50 ακόμη παιδιά τον Σεπτέμβριο του 2022”.

Απευθύνεται έκκληση «να προσφέρουμε σε κάθε παιδί που ξεκινά το μουσικό του ταξίδι με το Sistema Cyprus να αποκτήσει το δικό του μουσικό όργανο».

Μουσικά όργανα όπως βιολιά, βιόλες, βιολοντσέλα, κόντρα μπάσα, φλάουτα, όμποε, κλαρίνα, φαγκότα, τρομπέτες, τρομπόνια, γαλλικά κόρνα, κρουστά όργανα ακόμη και αναλόγια είναι σίγουρα για κάποια παιδιά, για τα παιδιά του Sistema Cyprus.

Μέχρι στιγμής μέσω παρόμοιων ενεργειών στο παρελθόν ο κόσμος έχει δωρίσει περισσότερα από 50 μουσικά όργανα όπως βιολιά, βιολοντσέλα, κόντρα μπάσα, αρμόνια, φλάουτα, κλαρινέτα, τρομπέτες, σαξόφωνα, γαλλικά κόρνα, και άλλα μουσικά όργανα”.

Η συλλογή των μουσικών οργάνων για τις ανάγκες του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει στα σημεία συλλογής στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου σε όλες τις επαρχίες και στο Sistema Cyprus σε Λευκωσία και Λάρνακα.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΗΦ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αφήνει το στυλό, πιάνει το πενάκι ο Γκίντερ Γκρας

Την πρόθεσή του να εγκαταλείψει το γράψιμο ανακοίνωσε με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα ...

Απεβίωσε η Φράνκα Ράμε, συνοδοιπόρος του Φο

Την Φράνκα Ράμε, μια αγαπημένη ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα, σύζυγο και μούσα του Ντάριο ...

Peace Works | Φεστιβάλ Ειρήνης για παιδιά και νέους

Mε την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για παιδιά, το Σπίτι της Συνεργασίας και άλλοι ...

«Grandude’s Green Submarine» – Το νέο παιδικό βιβλίο του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Το 2019, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Hey Grandude!» Τώρα ετοιμάζει τη ...

Ex-Artis | Νέα πολιτιστική κίνηση στην Πάφο

Νέα πολιτιστική κίνηση με τίτλο ex-Artis δημιουργήθηκε στην Πάφο, με σκοπό την προαγωγή, ανάδειξη ...

Δωρεάν μαθήματα και εκδήλωση για την ειρήνη από τη Σχολή Χαρακτικής Χαμπή

Την πραγματοποίηση των δωρεάν μαθημάτων χαρακτικής, τα οποία παραδίδει κάθε χρόνο, μεταξύ 8 και ...

X