EVOHK | Η έκθεση «Electroccurrency» εγκαινιάζεται στις 3 Ιουνίου

Μία ατομική έκθεση της Ειρήνης Κωνσταντίνου

Το EVOHK artist-run space εγκαινιάζει, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, την ατομική έκθεση της Ειρήνης Κωνσταντίνου με τίτλο «Electroccurrency». Μια site-specific εγκατάσταση από φωτεινές κατασκευές, κεραμικά γλυπτά και τελετουργικά δοχεία, επαναχρησιμοποιημένα αντικείμενα και ανασυνθέσεις ψηφιακών φωτογραφιών.

*Electroccurency: μια φανταστική ηλεκτρική ή ηλεκτρονική στιγμή στην οποία παρουσιάζεται μια σπάνια κατάσταση, ένα περιστατικό το οποίο παράγει ενέργεια, ορατή και μη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ανταλλαγής.

Το EVOHK artist-run space είναι ένας ανεξάρτητος εκθεσιακός χώρος στη Λάρνακα, ο οποίος αλλάζει μορφή και λειτουργία να υποστηρίξει ένα ανοιχτό πλαίσιο για πειραματισμό, συνεργασία και διάλογο μεταξύ του καλλιτέχνη και της κοινωνίας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών πρακτικών.

Το EVOHK σχεδιάζει και φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εργαστήρια και ομιλίες καλλιτεχνών, διαδραστικές και πολιτιστικές συναντήσεις, pop-up εκδηλώσεις κ.α. Στόχος του είναι η καλλιέργεια της συλλογικής δημιουργικής σκέψης και πρακτικής, η δημιουργία ενεργών δικτύων συνεργασίας και η προώθηση της σύγχρονης και παραδοσιακής καλλιτεχνικής παραγωγής στη πόλη αλλά και στο διεθνή χώρο.

Πληροφορίες
Εγκαίνεια: Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, από τις 19:30 μέχρι τις 23:00
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη | Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο 16:00 – 21:00
Διεύθυνση: Παύλου Βαλσαμάκη 9, 6026 Παλιά Αγορά Λάρνακας
Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι και τις 9 Ιουλίου 2022
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας κ.Ανδρέας Βύρας
Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα
Η Ειρήνη Κωνσταντίνου (γ.1991, Λάρνακα) είναι καλλιτέχνης από την Κύπρο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού ΒΑ/MA στις Εικαστικές και Εφαρμοσμένες Τέχνες απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2009-2015) στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Σκυλογιάννη.

Σαν εικαστικός καλλιτέχνης, χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική ερευνητική προσέγγιση η οποία έχει ως κύριο θέμα το φώς ως γλυπτικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να διερευνηθεί πέραν των περιορισμών της οπτικής αντίληψης, ενεργοποιώντας την υλική του υπόσταση για να δημιουργήσει χωροχρονικά αισθητηριακά περιβάλλοντα. Η πρακτική της πειραματίζεται πάνω σε σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές γλυπτικής και κατασκευής για να δημιουργήσει φωτεινά αντικείμενα από επαναχρησιμοποιημένα μη-ανακυκλώσιμα υλικά, γλυπτά από πηλό και κεραμικά δοχεία τα οποία αμφισβητούν την μορφή αλλά και τη χρήση τους.

Η ψηφιακή ανασύνθεση φωτογραφιών συνδυάζει στοιχεία από ξεχωριστές πηγές του προσωπικού της αρχείου, επαναπροσδιορίζοντας ως μέρη μιας νέας κατάστασης ύπαρξης φαινομενικά παράλογης και ασυνάρτητης φύσης. Η πρόσφατη της δουλειά περιλαμβάνει την δημόσια παρέμβαση/ εγκατάσταση “Signs of The Times” στη νεκρή ζώνη του Ledra Palace στη Λευκωσία (100χρ. J.Beuys Κοινωνική Γλυπτική, Goethe Institut 2021) και την ίδρυση του ανεξάρτητου εκθεσιακού χώρου EVOHK artist-run space στη Λάρνακα (2020). Είναι μέλος σε διάφορες ομάδες νέων, τοπικές πρωτοβουλίες και ερευνητικά προγράμματα τα οποία ασχολούνται με την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης διαμέσου των τεχνών.

Επικοινωνία
Παύλου Βαλσαμάκη 9, 6026 Λάρνακα – Κύπρος
+357 24 006175
evohkartistrunspace@gmail.com
Facebook / Instagram: evohk.art

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Τα σπάνια πρώιμα έργα του Κλιμτ εκτίθενται για πρώτη φορά πλήρως αποκατεστημένα

Μια μοναδική έκθεση παρουσιάζει τα πρώιμα έργα ενός από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στην ...

Ελένη Βιτάλη και Παναγιώτης Μάργαρης στην Κύπρο

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα παρουσιάζουν στην πρώτη τους συναυλία στην Κύπρο ...

Τοποφιλία: Οικολογία, Τέχνη και το Κυπριακό Τοπίο

Το Φανερωμένης 70 προσκαλεί καλλιτέχνες, συγγραφείς, ερευνητές και δημιουργούς όλων των ειδών να συμμετέχουν ...

Χαρτογραφώντας την εμπειρία του τόπου

Η συνεργασία του φεστιβάλ Buffer Fringe με τη Λεμεσό και την Αμμόχωστο ξεκίνησε το 2020 ...

Ρεμπέτικό Τριήμερο: «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν…»

  Κάτω από το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού αποχαιρετά το ...

«Ο Σπανός τζαι οι Σαράντα Δράτζοι» από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Τα 20χρονα του γιορτάζει φέτος το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε και στο πλαίσιο της επετείου ...

X