Φεστιβάλ «Πάμε Καϊμακλί» 2022 : URBAN PLAYGROUND

Οι Urban Gorillas ανακοινώνουν το «Urban Playground» την θεματική του φετινού φεστιβάλ «Πάμε Καϊμακλί». Μέσα από το παιχνίδι, παιδιά και ενήλικες επαναπροσδιορίζουν την σχέση τους στο πλαίσιο του αστικού χώρου, ανακαλύπτοντας ξανά την χαμένη τους σχέση με την πόλη, την φύση και τους συνανθρώπους τους.
Το Urban Playground διερευνά την ιδέα του παιχνιδιού σε δημόσιους χώρους ως εργαλείο κοινωνικών και χωρικών αλληλεπιδράσεων, κοινωνικότητας, συνδημιουργίας και συνύπαρξης με το φυσικό περιβάλλον.
Καθώς η τρέχουσα παγκόσμια πανδημία επιμένει να μεταμορφώνει τον τρόπο που ζούμε, η φετινή θεματική του φεστιβάλ υπογραμμίζει τη σημασία των δημόσιων χώρων για την διατήρηση των ανθρώπινων επαφών καθώς και την ανάγκη δημιουργίας συσχετισμών μεταξύ ανθρώπων, πόλης και φύσης.
Το Urban Playground κόντρα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, όπου ο ελεύθερος χρόνος αρχίζει να μοιάζει με καταπιεσμένο ανθρώπινο δικαίωμα, προτείνει μια παύση αλλά και την επανεξέταση των αστικών χώρων ως έδαφος παιχνιδιού, χαράς και ανεμελιάς, όπου πολίτες όλων των τάξεων, εθνικοτήτων, ηλικιών, φύλων και ικανοτήτων συναντώνται.
Μέσω προγραμματισμένων εκδηλώσεων και ανοιχτών προσκλήσεων, το φεστιβάλ επιδιώκει να πραγματοποιήσει εξερευνήσεις της γειτονιάς, της ιστορίας της και ενός φανταστικού κόσμου μέσα από το παιχνίδι ενώ τονίζει τις αξίες της ενσυναίσθησης, της συναδελφικότητας και της σύνδεσης με την τοπική κοινωνία.
Κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν το αστικό τους περιβάλλον μέσα από παιχνιδιάρικα εργαλεία και παρεμβάσεις αλλά και να αγκαλιάσουν μια νέα ανάγνωση των αστικών ανοιχτών χώρων ως κοινό τόπο συνάντησης μας.
* 8 -12 Ιουλίου 2022
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση ζωγραφικής στον Πολυχώρο «Κατ’ Οίκον»

Η Μαρία Στυλιανίδου Ιακωβίδου παρουσιάζει τη ζωγραφική της δουλειά με τίτλο «στο νερό» από ...

Ατομική Έκθεση – «Ένας Ξένος στο Νησί» του Μοσταφά Σαραμπί

To The Island Club παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Μοσταφά Σαραμπί, «Ένας Ξένος στο ...

Φεστιβάλ Αγλαντζιάς 2021

Οι επερχόμενες τρεις εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αγλαντζιάς 2021. Πέμπτη – 23 Σεπτεμβρίου: ...

Η Λευκωσία τιμά τον πρώτο Κύπριο με Όσκαρ

Τον Γιώτη Κατσαμπά θα τιμήσει ο Δήμος Λευκωσίας σε μια ειδική τελετή στο Κινηματοθέατρο ...

Δημιουργία τοιχογραφίας «ELEMENTS» στη Χλώρακα

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται δράση δημιουργίας τοιχογραφίας (mural art) από τον καλλιτέχνη Ανατόλιο Σπυρλίδη ...

X