Το πρώτο Limassol Book Fair έρχεται τον Νοέμβριο στη Λεμεσό

Το Limassol Book Fair, η πρώτη μεγάλη έκθεση βιβλίου στη Λεμεσό, θα διεξαχθεί -υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού- στις 25-27 Νοεμβρίου 2022 στις αίθουσες του Χαρουπόμυλου, δίπλα από τον περίβολο του μεσαιωνικού κάστρου της πόλης. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η οργανωτική ομάδα του Limassol Book Fair, η έκθεση, έχοντας ως κεντρικό θεματικό άξονα τις Γέφυρες, απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου, εκδότες, βιβλιοπωλεία, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα, συγγραφείς, καλλιτέχνες, παιδιά, ενήλικες, γονείς και όλους τους λάτρεις του βιβλίου. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Αναφέρεται ότι το Limassol Book Fair αποτελείται από μια πολυσύνθετη ομάδα ατόμων, με πολύχρονη εμπειρία και κατάρτιση στον χώρο του βιβλίου, της επικοινωνίας, των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Κοινός στόχος και όραμα της ομάδας είναι η διεξαγωγή μιας ετήσιας έκθεσης βιβλίου που θα καθιερωθεί σε βάθος χρόνου και θα λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων εμπλεκομένων του χώρου του βιβλίου στην Κύπρο αλλά και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο, σημειώνεται.

Για τη Λεμεσό, μια πόλη με σημαντική πολιτιστική παράδοση, η διοργάνωση μιας έκθεσης βιβλίου με διεθνή χαρακτήρα αποτελεί γεγονός με ιδιαίτερη βαρύτητα και ευκαιρία για ουσιαστική αναβάθμιση της πολιτιστικής της ταυτότητας, τονίζει το δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι το Limassol Book Fair μπορεί δυνητικά να επιφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία τόσο στην πόλη όσο και στη βιομηχανία, ικανή να τονώσει το ειδικό βάρος και των δύο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Επισημαίνεται ότι την Έκθεση θα απαρτίζουν εμπλεκόμενοι από τον χώρο του βιβλίου, των εκδόσεων, του πολιτισμού και των γραμμάτων: εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπωλεία, επαγγελματίες και ομιλητές από το εξωτερικό, πολιτιστικά και ερευνητικά ιδρύματα, κρατικοί φορείς, πρεσβείες, δήμοι, πανεπιστήμια, ενώσεις λογοτεχνών, καλλιτέχνες και άλλοι οργανωμένοι φορείς του πολιτισμού, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές, και να συνενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση των κυπριακών γραμμάτων και της σύγχρονης κυπριακής εκδοτικής δραστηριότητας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ακόμη, η έκθεση θα αποτελείται από πέραν των 50 εκθεσιακών περιπτέρων και 10 περιπτέρων χορηγών και συνεργατών. Θα διεξαχθούν πάνω από 20 παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνελ στην κεντρική σκηνή της έκθεσης, 1 industry event, 1 VIP cocktail event, 1 poetry slam και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ θα παρευρεθούν πάνω από 30 ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες ακολουθούν σύντομα στην κεντρική ιστοσελίδα του Limassol Book Fair.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

28 κεριά στη μνήμη του Γιώργου Σεφέρη

Πρόσκληση μνήμης και τιμής στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη στέλνει το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών ...

Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;

Δεν θα μπορούσα να γράψω λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα για κανένα άλλο ...

«Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου»

Με έντονη την ανάγκη να συνεχίσει η καλλιτεχνική δράση και ανταποκρινόμενοι στις εναλλακτικές επιλογές ...

Για την καβαφική επέτειο

Γράφει η Στέλλα Αλεξίου, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Ο Κ.Π. Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου ...

Για πρώτη φορά οι τρεις Pieta του Μικελάντζελο συναντιούνται

Τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, τα τρία αριστουργήματα του Michelangelo δίνουν την ευκαιρία ...

Το Αλφάβητο Γύρω μου |Δραστηριότητα για παιδιά από το NiMAC

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Παιδιών του NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] παρουσιάζει τη δραστηριότητα “Το ...

X