“Oι κήποι του μέλλοντος” στη Λευκωσία στα Βραβεία New European BauHaus της ΕΕ

“Oι κήποι του μέλλοντος” η μοναδική τελική υποψηφιότητα από Κύπρο και Ελλάδα, που προκρίθηκε για το New European BauHaus της ΕΕ

Η κοινότητα Κήποι του Μέλλοντος/ Gardens of the Future της Δρ. Νατάσας Χρίστου έχουν επιλεγεί από το νέο θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το New European BauHaus, ως η μόνη τελική υποψηφιότητα από Κύπρο για τα Βραβεία 2022.

H Δρ Νατάσα Χρίστου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως αυτή η πρόκριση είναι μια εξαιρετική τιμή, μια ανέλπιστη αλλά απολύτως δικαιολογημένη διάκριση και μια καλοδεχούμενη προβολή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, μετά την εξέταση 1.100 συμμετοχών, τους 55 finalists -εκ των οποίων και το Gardens of the Future. Ο θεσμός βραβεύει τις καλύτερες και πιο πρωτοποριακές προτάσεις σε θέματα βιωσιμότητας και πράσινης ανάπτυξης. Ως εκ τούτου αποτελεί εξαιρετική αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουν “οι Κήποι του Μέλλοντος” τα τελευταία χρόνια στην οδό Ελπινίκης, προκειμένου να προωθήσουν τη βιωσιμότητα και να εντάξουν την τοπική κοινωνία στις δράσεις τους, δήλωσε η Δρ Χρίστου.

Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να παραλάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο το “χρυσό εισιτήριο” για το sustainability expo της Κομισιόν, καθώς επίσης και το χρηματικό έπαθλο των 30.000 ευρώ.

Η Δρ. Χρίστου σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει όλες τις προτάσεις μέσω του site της και να καθορίσει με τη ψήφο του τον νικητή.

Σημειώνεται πως η υποψηφιότητα των “Gardens of The Future” βρίσκεται στο link: https://prizes.new-european bauhaus.eu/?fbclid=IwAR33PInWnNiSpjQlmqJkWZmv2N-_0FqcUapKnvHgYHrhvOuUID2yxK0-O-w

Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επιβεβαιώσουν το email τους σε link που θα τους σταλεί και στο τελευταίο στάδιο να ψηφίσουν, αν το επιθυμούν, τους “Gardens of The Future” από την κατηγορία 2 και 2 ακόμη projects από την μπλε κατηγορία.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Θεά Ανάτ: Αγαλματίδιο 4.500 ετών βρέθηκε σε χωράφι στη Λωρίδα της Γάζας

Ένα πέτρινο αγαλματίδιο ηλικίας 4.500 ετών, που εικονίζει μια θεά της αρχαιότητας, εντοπίστηκε στη ...

Μια έκδοση για την κυπριακή πόλη

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, σε συνεργασία με τις Αρχιτεκτονικές Εκδόσεις Δομές, παρουσιάζει την ειδική ...

Αναδρομική του Δημήτρη Μυταρά στην Κύπρο

Μια σειρά έργων τα οποία ανήκουν στο προσωπικό του αρχείο θα εκθέσει ο Δημήτρης ...

18 συγγραφείς από Κύπρο-Ελλάδα σε ιταλοελληνική έκδοση με ιστορίες για σειρήνες και γοργόνες

Κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ιταλία από τις εκδόσεις VITA ACTIVA, το δίγλωσσο βιβλίο (ιταλικά, ελληνικά) ...

Πλούσιο και πολυποίκιλο το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ημερών και, συνεπώς, μόνο σε ανοικτούς χώρους, το Διεθνές Φεστιβάλ ...

Πίνακας 400 ετών εντοπίστηκε σε αποθήκη στην Αυστραλία

Πίνακας 400 ετών ανακαλύφθηκε σε αποθήκη στην Αυστραλία και ειδικοί θεωρούν ότι μπορεί να ...

X