Το βιβλίο του Μετίν Μουράτ, “The Crescent Moon Fox”, θα παρουσιαστεί στη Λευκωσία

Το βιβλίο του Μετίν Μουράτ, “The Crescent Moon Fox”, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 26 Μαΐου στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι εκδόσεις Αρμίδα, πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διαδραματίζεται στην Κύπρο στο διάστημα 1933-2007. Μέσα από τις ζωές των πρωταγωνιστών του, ο αναγνώστης ακολουθεί την εξέλιξη της ζωής μιας μικρής, τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Καρπασία καθώς αυτή διασταυρώνεται και διαπλέκεται με τα ρεύματα της παγκόσμιας ιστορίας που καθόρισαν τις την κατοπινή ιστορία του νησιού.

 

Σημειώνεται ότι το “The Crescent Moon Fox” είναι ένα συγκινητικό, τρυφερό αλλά και βίαιο μυθιστόρημα που αποκαλύπτει το δράμα αλλά και τα όνειρα των δύο κοινοτήτων, χωρίς να εκβιάζει τον αναγνώστη να ταυτιστεί με μια και μοναδική «εθνική» αλήθεια. Αντίθετα, τονίζει τη σημασία του οικουμενικού και του πανανθρώπινου, επιλέγοντας να εστιάσει σε όλα αυτά που μας ενώνουν παρά σε αυτά που μας χωρίζουν, ανοίγοντας ένα μονοπάτι προς την ανεκτικότητα και τη συμφιλίωση, προστίθεται.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δρ Μετίν Μουράτ είναι συγγραφέας τουρκοκυπριακής καταγωγής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον επηρεασμένο από την αγγλική, τη γαλλική και την ουαλική παράδοση. Ζει στη νοτιοδυτική Γαλλία έχοντας προηγουμένως εργαστεί στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Έχει σπουδάσει Ιστορία και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Aberystwyth και Οικονομικά στο London School of Economics.

Το “Crescent Moon Fox” είναι το πρώτο του βιβλίο το οποίο έχει διπλό στόχο: να διηγηθεί την ιστορία της κοινότητας του πατέρα του, αλλά ταυτόχρονα και τη χρήση της λογοτεχνίας ως μέσο για επικοινωνία και επαναπροσέγγιση, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

(ΚΥΠΕ/ΠΧ/ΗΦ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Παρουσίαση βιβλίων του Γιώργου Μολέσκη στην Αθήνα

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 παρουσιάστηκαν στο Σπίτι της Κύπρου τα βιβλία του Γιώργου ...

Ανακαλύφθηκε σχέδιο του Άλμπρεχτ Ντύρερ στις σελίδες βιβλίου του 16ου αιώνα

Για αιώνες, ένα βιβλίο από τη Βενετία, που εκδόθηκε από τον βενετσιάνικο τυπογράφο Άλδο ...

Η Γυναίκα µε τα κόκκινα µαλλιά

Η Γυναίκα µε τα κόκκινα μαλλιά Ορχάν Παμούκ Εκδόσεις Πατάκης Ο προοδευτικός διανοούμενος Παμούκ ...

«Εκείνος» της Λίλης Μιχαηλίδου

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει το βιβλίο «Εκείνος» της Λίλης ...

«Η Κυπερούντα του χθες και του σήμερα» του Γιώργου Αλλαγιώτη

Το βιβλίο του με τίτλο «Η Κυπερούντα του χθες και του σήμερα» παρουσίασε πρόσφατα ...

Ένα δύσκολο ταξίδι

Του Ιμπραχίμ Καμαρά Μετά από μια διαδρομή 186 ημερών, μέσα από σκόνες και προκλήσεις, ...

X