AglanJazz 2022 στις 6 και 7 Ιουλίου

Στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Το μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ, το AglanJazz, παρουσιάζεται για 17η χρονιά από το Δήμο Αγλαντζιάς στις 6 και 7 Ιουλίου. 

Το φετινό line-up είναι δυνατό και πλούσιο, με τη συμμετοχή σχημάτων και μουσικών από Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρο και Λουξεμβούργο.

1η μέρα

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει την Τετάρτη 6 Ιουλίου ο Έλληνας πιανίστας και συνθέτης Στάθης Άννινος, ο οποίος, μέσα από τον πλούσιο ήχο ενός πιάνου, και με αφορμή πρωτότυπες συνθέσεις και αγαπημένες του μουσικές, από διαφορετικά μουσικά ρεύματα, δημιουργεί ένα πρόγραμμα γεμάτο από συγγένειες και αντιθέσεις, αναδεικνύοντας, την πολύπλευρη μουσική του ιδιοσυγκρασία.

Στη συνέχεια το AglanJazz θα φιλοξενήσει το Κυπριακό Σχήμα Ermis Michail Electric World, το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές παραδοσιακής μουσικής από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.

Tο Βιενέζικο κουαρτέτο Sketchbook, θα κλείσει το πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς.  Οι τέσσερις νεαροί μουσικοί, με κοινό ενδιαφέρον για τους σύγχρονους δημιουργικούς αυτοσχέδιους ήχους, προσεγγίζουν τη τζαζ από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, η οποία μπορεί να αποδοθεί ως μετά-ροκ. 

2η μέρα

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 7 Ιουλίου θα ανοίξει το Γαλλικό Τρίο του Nathan MolletΟ νεαρός πιανίστας Nathan, με μια φρεσκάδα και φαινομενικά απλή προσέγγιση, σε συνδυασμό με σοβαρές τεχνικές δεξιότητες, εξερευνά, είτε μόνος στο πιάνο, είτε με το Trio του διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.  Οι συνθέσεις του αποκαλύπτουν ένα απαιτητικό όραμα για την τζαζ, τόσο ρυθμικά όσο και αρμονικά. 

Το εξαιρετικό Τρίο Dock In Absolute από το Λουξεμβούργο φιλοξενείται για ακόμη μια φορά στη σκηνή του AglanJazz.  Το Τρίο συνδυάζει διαφορετικά στυλ προοδευτικής τζαζ, κλασικής και ροκ μουσικής, εκτελώντας τις συνθέσεις του πιανίστα. Η μουσική τους είναι ποικιλόμορφη, έντονη, πλούσια σε ανατροπές και μετατρέπεται από λυρική σε ασυγκράτητη, από άγρια σε χαριτωμένη, από βιρτουόζικη και κρυστάλλινη σε διεκδικητική και δραματική, από μαλακή και χαμηλών τόνων σε αεράτη και διαχυτική. 

Το Φεστιβάλ θα κλείσει το κυπριακό Τρίο του Οδυσσέα Τουμάζου, το οποίο ολοκλήρωσε, το 2019 την ηχογράφηση του πρώτου του στούντιο άλμπουμ “Ensticto”. Το έργο του έχει χαρακτηριστεί «πραγματικά αυθεντικό και ισχυρό, με προσωπικό ήχο μέσα σε ένα καθαρά τρίο κιθάρας». Οι συνθέσεις αποτελούν μια μοναδική μουσική τροφοδότηση που απευθύνεται σε ακροατήρια με ποικίλες μουσικές προτιμήσεις. 

Η jazz στην Κύπρο, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που συνεχώς αυξάνονται καθώς αγαπιέται όλο και από περισσότερους κύπριους και ξένους που ζουν στο νησί.

Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ πάμε Aglanjazz, στο Σκαλί Αγλαντζιάς!

Εισιτήρια/Tickets:

Είσοδος: Ανοικτή Πλατεία Δωρεάν / Αμφιθέατρο €5

Tickethour, ACS, Δημαρχείο Αγλαντζιάς 22 46 20 58

Θα πωλείται φαγητό και ποτό.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.aglanjazz.com και στο Facebook: AglanJazz 2022

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Stand-up comedy από τον Πάρι Ερωτοκρίτου

H Fresh Target Τheatre παρουσιάζει για μόνο ένα βράδυ το stand – up comedy ...

Προκήρυξη διαγωνισμού για καλλιτέχνες όπερας

Γνωστοποιείται η προκήρυξη διαγωνισμού για καλλιτέχνες όπερας που θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα την περίοδο ...

Ιανουάριος στον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου

Οι προβολές του Όμιλου Φίλων Κινηματογράφου ξεκινούν την Κυριακή 5 Ιανουαρίου με την ταινία ...

Παρουσίαση βιβλίων της Στέλλας Αλεξίου

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής σάς προσκαλεί στην παρουσίαση των βιβλίων της Στέλλας Αλεξίου ...

Πέθανε ο θρύλος της τζαζ, Τσικ Κορία

Ο θρύλος της αμερικανικής τζαζ, Τσικ Κορία πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου από μια σπάνια ...

ΑΡΓΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ: Μια όπερα του Άντη Σκορδή

Σύγχρονη όπερα βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σωφρόνη Σωφρονίου. Μέσα από τη ρυθμική διαδοχή ...

X