Ένας άλλος ήλιος στην Ύδρα

«Πάνω από τη σκεπή των παλιών Σφαγείων της Ύδρας, τα οποία, ως γνωστόν, είναι εδώ και χρόνια ο εκθεσιακός χώρος στο νησί του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, υψώνεται ένας τεράστιος μπρούτζινος ήλιος που αντικρίζει «κατάματα» τον πραγματικό ήλιο, την ώρα που εκείνος δύοντας κατεβαίνει για να βουτήξει στη θάλασσα. Ο μπρούτζινος ήλιος του Τζεφ Κουνς με την ανάγλυφη, μάλλον μελαγχολική και «αποστασιοποιημένη» φατσούλα του, έχει δύο κυκλικά στεφάνια ακτίνων εκ των οποίων το πίσω απαλά και κάπως μεγαλοπρεπώς περιστρέφεται σαν φτερωτή ανεμόμυλου.

Το πρώτο που υποψιάζεσαι μόλις επανέλθεις στο κανονικό σου μετά από αυτόν τον «μαγνητισμό» σου από το έργο είναι ότι η κλίμακα και του υπόλοιπου έργου θα είναι ανάλογη. Θα είναι δηλαδή ένα μάξιμουμ, που ταυτόχρονα είναι και μίνιμουμ, που σημαίνει ότι η σύνθεση θα υπερβαίνει μεν το ανθρώπινο μέγεθος ώστε να γίνεται υποβλητική, αλλά συγχρόνως δεν θα συνιστά ενοχλητική παραφωνία στο περιβάλλον της.

Όσο κι αν σαστίζεις όμως, είναι βέβαιο ότι μόνο κάτι τέτοιο θα περίμενες να δεις. Ο Τζεφ Κουνς δεν είναι απλή περίπτωση. Και μεταξύ των διάσημων έργων του, σημαντική, αν και άτυπη, θέση κατέχει η ανάπτυξη του εαυτού του σε brand.». γράφει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης στη lifo.gr μετά από επίσκεψη στην πολυαναμενόμενη έκθεση του διάσημου καλλιτέχνη Τζεφ Κούνς στην Ύδρα. Μετά την αναβολή της τα τελευταία δύο χρόνια, το πολυαναμενόμενο έργο του παρουσιάζεται φέτος στο Project Space του DESTE στο Σφαγείο στο νησί.

*Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 21 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2022. Καθημερινά εκτός Τρίτης από τις 11:00-13:00 & 19:00-22:00.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο

Στη δεύτερη περίοδο καραντίνας, ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, συνεχίζει όπως έκανε και στην πρώτη, και ...

ΗΠΑ: Άνδρας εισέβαλε σε μουσείο και άρχισε να σπάει αρχαία ελληνικά εκθέματα

Ένας άνδρας εισέβαλε στο μουσείο τέχνης του Ντάλας στις ΗΠΑ και προκάλεσε ζημιές άνω ...

Ομαδική έκθεση εμπνευσμένη από το χωριό Άλωνα

Προσκαλείστε στην ομαδική έκθεση με έργα καλλιτεχνών από την Φιλοξενία Ε.ΚΑ.ΤΕ / CRAMBERO SUITES στην ...

ΤΟ ’21 ΑΛΛΙΩΣ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων για τη 201ή ...

Αναβολή της Art Basel για τον Σεπτέμβριο

Άλλο ένα πλήγμα για την Art Basel και τoν ιδιοκτήτη της, τον όμιλο MCH ...

Σκίτσα και αναμνήσεις από τον «κόσμο της Θέκλας»

Σκίτσα και αναμνήσεις εισάγουν το κοινό στον «κόσμο της Θέκλας» Χριστοδούλου Ιερείδη, στο πλαίσιο ...

X