Γαντζωμένη στη μαγεία της ζωής

Η Άννα Κανναβά, παρά την πολύ σύντομη ζωή και καριέρα της, κατάφερε να αναγνωριστεί και να εκτιμηθεί ως μια ξεχωριστή δημιουργός του αυστραλιανού κινηματογραφικού τοπίου. Γεννημένη στην Κύπρο το 1959, μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1974 και μαθαίνοντας την αγγλική γλώσσα στο γυμνάσιο σπούδασε κινηματογράφο, υποκριτική και καλές τέχνες. Οι δεκαετίες του ’80 και του ’90 υπήρξαν ιδιαίτερα παραγωγικές για τη δημιουργό, με τη δημιουργία μιας σειράς από ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους, καθώς και προσωπικών και ευρηματικών ντοκιμαντέρ.

Στο φεστιβάλ θα προβληθεί η πρώιμη δουλειά της, ειδικά τα πιο προσωπικά της ντοκιμαντέρ στα οποία την απασχολούν, μεταξύ άλλων, θέματα γυναικείας ταυτότητας αλλά και μετανάστευσης.

Οι ταινίες της θα παρουσιαστούν στο φετινό Φεστιβάλ Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου, το οποίο ξεκινά αύριο 20 Ιουνίου με προβολές μέχρι τις 26 Ιουνίου. Οι ταινίες Kanava you Can’av’er (1980), Ten Years After..Ten Years Older (1986) και Vanilla Essence (1989) θα προβληθούν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 8 μ.μ. και η ταινία The Butler (1991) την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 8 μ.μ.

Στον κήπο του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία, οδός Αμμοχώστου 55-59, Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη. Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ στη νεοσύστατη ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://ivacfestival.com/.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Απεβίωσε η Γαλλίδα σκηνοθέτης Μαρσελίν Λοριντάν-Ιβένς

Η γαλλίδα σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας Μαρσελίν Λοριντάν-Ιβένς, επιζήσασα του Άουσβιτς-Μπίρκεναου κατά τη διάρκεια ...

Πρόσωπα & ιστορίες / Faces Places

Το φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού ξεκινά την Τετάρτη 1η Αυγούστου με την προβολή του ...

Ένας άλλος ήλιος στην Ύδρα

«Πάνω από τη σκεπή των παλιών Σφαγείων της Ύδρας, τα οποία, ως γνωστόν, είναι ...

P.A.D

2.10.2011 Οι χορογράφοι Ιωάννης Μανταφούνης και Fabrice Mazliah παρουσιάζουν το έργο P.A.D, το ερχόμενο ...

Οι κυπριακές ταινίες στο φετινό Animafest

Καινούριες ταινίες και διακεκριμένους διεθνείς καλεσμένους φέρνει η νέα έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation ...

X