Βιντεοκασέτα του «Back to the Future» πωλήθηκε για 75.000 δολάρια

Από τις πλέον αγαπημένες και χαρακτηριστικές ταινίες των 80s, το «Back to the Future» έκανε τις περιπέτειες του Μάρτι ΜακΦλάι και του Έμετ Μπράουν μέρος των αναμνήσεων όσων μεγάλωσαν σε αυτή την δεκαετία.

Τώρα κάποιος τυχερός «νοσταλγός» έχει στα χέρια του μια σφραγισμένη βιντεοκασέτα της ταινίας του Ρόμπερτ Ζεμέκις από το 1986, την οποία απέκτησε έναντι 75.000 δολαρίων.

Η VHS κασέτα πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions στο Τέξας, που διέθεσε συνολικά 260 σφραγισμένες βιντεοκασέτες και ανήκε ως τώρα στον ηθοποιό Τομ Γουίλσον που υποδύθηκε στην ταινία τον Μπιφ Τάνεν.

Η βιντεοκασέτα του «Back to the Future» είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση και τα 75.000 δολάρια είναι ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν δοθεί ποτέ για κασέτα VHS.

Ο Γουίλσον ανέθεσε στον οίκο δημοπρασιών την πώληση σφραγισμένων αντιγράφων και των τριών ταινιών της τριλογίας με τη βιντεοταινία του «Back to the Future II» να πωλείται για 16.250 δολάρια και η κόπια του «Back to the Future III» στο ποσό των 13.750 δολαρίων. Και οι δύο συνοδεύονταν με υπογεγραμμένη προέλευση από τον εκλιπόντα εκτελεστικό αντιπρόεδρο της MCA και τον πρόεδρο της Universal Pictures, Τομ Πόλοκ.

Άλλες βιντεοταινίες υπερπαραγωγών από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 που πουλήθηκαν στη δημοπρασία ήταν του «The Goonies» (50.000 δολάρια), του «Jaws» (32.500 δολάρια) και του «Ghostbusters» (23.750 δολάρια).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

ΘΟΚ: «Ανακρίβειες και ψεύδη» όσα λέει το Σατιρικό

Ότι η επιστολή του Σατιρικού Θεάτρου «βρίθει από ανακρίβειες και ψεύδη» αναφέρει σε ανακοίνωσή ...

«Χορο-Γραφές / Ίχνη Σώματος» στο Φεστιβάλ Κύπρια

Εχοντας διανύσει μια πλούσια και εποικοδομητική πορεία 20 ολόκληρων χρόνων στη σκηνή του σύγχρονου ...

«Πολλαπλότητες» η πρώτη έκθεση από την Art Seen

«Πολλαπλότητες | multiplicities» είναι ο τίτλος της πρώτης έκθεσης με την οποία η γκαλερί ...

Έκθεση Ζήνωνα Σιερεπεκλή στην Γκαλερί Γκλόρια

Η Γκαλερί Γκλόρια εγκαινιάζει τη νέα έκθεση του αρχιτέκτονα Ζήνωνα Σιερεπεκλή την Παρασκευή 18 ...

Στο Auvers-sur-Oise η ακριβής τοποθεσία του τελευταίου έργου του Van Gogh

Στο Auvers-sur-Oise πιστεύεται ότι έχει βρεθεί η ακριβής τοποθεσία όπου ζωγράφιζε ο Βίνσεντ βαν ...

Adios, Antoni Tàpies

Ο Αντόνι Τάπιες, σημαντικός Ισπανός ζωγράφος της αφηρημένης τέχνης, απεβίωσε χθες βράδυ σε ηλικία ...

X