Νέα ατομική έκθεση του Ζήνων Τζέπρα στην Alpha C.K. Art Gallery

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.5.2023
Η έκθεση με τίτλο «Last Orders» αρχίζει την Πέμπτη, 1η Ιουνίου.

H Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει έκθεση με την νέα δουλειά του Κύπριου ζωγράφου Ζήνων Τζέπρα. Η έκθεση με τίτλο «Last Orders» αρχίζει την Πέμπτη, 1η Ιουνίου. Η νέα πρόταση του Τζέπρα συμπεριλαμβάνει 15 έργα ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων.

Στην νέα σειρά έργων του ο δημοφιλής εικαστικός παρουσιάζει με τον δικό του αφηγηματικό τρόπο ζωγραφικής έκφρασης, πως στον Δυτικό πολιτισμό για πολλές χιλιετίες, μέσα στις συγκεντρώσεις μας, η κατανάλωση αλκοόλ έχει αποτελέσει πηγή θάρρους, δημιουργικότητας, έμπνευσης και λήθης.

Όπως γράφει και ο ίδιος στο εισαγωγικό κείμενο του καταλόγου «Δεν είναι περίεργο ότι το μάτι του καλλιτέχνη παραδοσιακά περιπλανιόταν ελεύθερα από το θέμα στο γυαλί και πίσω και πάλι, ειδικά σε ταραγμένους καιρούς. Οι ποιητές και οι ζωγράφοι ενδιαφέρονται πάντα για τον ανθρώπινο χαρακτήρα και το πώς εκφράζουμε την ανθρωπιά μας. Ειδικά πώς αντιμετωπίζουμε στις αυξανόμενες ανησυχίες και πιέσεις, την ειρωνεία της απομόνωσης και του διχασμού με συνεχώς αυξανόμενη διασύνδεση, ανούσια φλυαρία και οπτική υπερφόρτωση.»

Στα έργα ζωγραφικής του Τζέπρα, το μπαρ είναι ένας μικρόκοσμος αυτού. Όχι μόνο ένας τόπος παρηγοριάς και απόδρασης, αλλά και τόπος όπου πνίγονται οι θλίψεις, αλλά και της συντροφικότητας και της ανυπακοής. όπου οι ιστορίες λέγονται καθώς γελάμε με τον εαυτό μας και τον παραλογισμό των πάντων.

Ο Ζήνων Τζέπρας γεννήθηκε στο Κάρντιφ της Ουαλίας το 1969. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή́ Καλών Τεχνών της Γλασκόβης και αποφοίτησε με διάκριση. Ζεί και εργάζεται στο Λονδίνο. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πάνω από είκοσι ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές.

Ο κατάλογος της έκθεσης είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα www.ackgallery.com.

4545894046700331 13

4545894363892235 3w

Εγκαίνια: Πέμπτη, 1η Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 1 - 10 Ιουνίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή, 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. & 4.00 μ.μ - 6.30 μ.μ. και Σάββατο 10.00 .πμ. - 1.00 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ