Alpha C.K. Art Gallery | Παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Michele Ansermet

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.9.2023
Εμπνευσμένη από τις γυναικείες φιγούρες στα έργα τέχνης θρυλικών ζωγράφων

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την τελευταία ατομική έκθεση της γαλλο-κύπριας εικαστικού Michele Ansermet Papadopoulos. Η έκθεση με τίτλο «Στα βήματα των Μεγάλων Εικαστικών» περιλαμβάνει 20 νέους πίνακες μέσα από τους οποίους ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει έναν ζωντανό διάλογο μεταξύ παράδοσης και σύγχρονης έκφρασης. Η έκθεση αρχίζει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 19.30 και τα εγκαίνια θα τελέσει η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Εμπνευσμένη από τις γυναικείες φιγούρες στα έργα τέχνης θρυλικών ζωγράφων όπως ο Πικάσο, ο Λιχτενστάιν, ο Μποτιτσέλι και ο Μοντιλιάνι, η καλλιτέχνης ζωντανεύει αυτές τις εμβληματικές γυναίκες μ’ ένα αναζωογονητικό σύγχρονο στυλ που αποκαλεί «colorees truculences». Κάθε καμβάς αντηχεί με την ξεχωριστή καλλιτεχνική φωνή της Michele, εξερευνώντας τη διασταύρωση μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας.

Alpha C.K. Art Gallery michelle Ansermet
Alpha C.K. Art Gallery michelle Ansermet

Τα έργα ζωγραφικής που παρουσιάζονται δεν είναι απλώς για προβολή, αλλά για να ταξιδέψουν το κοινό στην ιστορία και να γίνουν μάρτυρες της μεταμόρφωσης αυτών των κλασικών γυναικείων εικόνων σε σύγχρονα σύμβολα. Με κάθε πινελιά, η καλλιτέχνης παραδίδει μια αφήγηση που υπερβαίνει τον χρόνο, μια ιστορία μουσών και των δημιουργων τους.

Η Michele Ansermet Papadopoulos είναι γαλλο-ελβετική καταγωγής και ζει στην Κύπρο. Γεννήθηκε στο Παρίσι και σπούδασε ζωγραφική στην Académie Charpentier και στη συνέχεια στην Έcole Nationalε Supérieurε des Arts Décoratifs στο Παρίσι.

Χαρακτηριζόμενοι από πολύχρωμες συνθέσεις και χαρούμενη διάθεση, οι πίνακες της παρουσιάζουν μια εξωτερική χαρά. Μέσα όμως από τα προσεκτικά χαραγμένα κείμενα και τα συνθήματα που παρεμβάλλονται στις συνθέσεις, η καλλιτέχνιδα εκφράζει επιδέξια τις κοινωνικές της ανησυχίες και εκδίδει πολιτικά μηνύματα τα οποία παρουσιάζει στον θεατή με πολύ αποτελεσματικό και ανεμπόδιστο τρόπο.

Πληροφορίες:

Εγκαίνια: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου στις 19.30

Διάρκεια: 12-30 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρι - Παρ 10.00 – 13.00 & 16.00 – 18.30 & Σαβ 10.00 – 13.00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ