«Η Υποσημείωση της Ιστορίας  ή μια Σύντομη Ιστορία της Νέας Κύπρου»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.9.2023
"History’s Footnote Or a Brief History of New Cyprus", Paris Erotokritou
Κυκλοφόρησε η πρώτη σατιρική νουβέλα του σκηνοθέτη Πάρι Ερωτόκριτου

O σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου γράφει την πρώτη του σατιρική νουβέλα και ο γραφίστας Δημήτρης Σωτηρίου σχεδιάζει και εικονογραφεί την οπτική της αφήγηση. Το αποτέλεσμα της εμπνευσμένης συνάντησης των δύο καλλιτεχνών είναι μια πρωτότυπη έκδοση ή οποία μέσα από την τεχνική του λογοτεχνικού ντοκιμαντέρ, αφηγείται την επανίδρυση της Νέας Κύπρου σ’ένα απομακρυσμένο νησί του Ιαπωνικού αρχιπελάγους.

Ο Έλιοτ γράφει πως ο κόσμος θα τελειώσει «όχι με ένα πάταγο αλλά με ένα λυγμό». Στην περίπτωση ωστόσο της Κύπρου, ο κόσμος τελειώνει μετά από διαδοχικές επιθέσεις από ορδές αμπελοπουλιών. Το πως αυτό το μικροσκοπικό νησιώτικο κράτος καταλήγει σε ένα τόσο αναξιοπρεπές και ‘βρώμικο’ τέλος βρίσκεται μέσα στη άρτια εικονογραφημένη και καυστική νουβέλα του Ερωτοκρίτου.

Ο επιχειρηματίας κ. Θεοχάρους είναι εκτός εαυτού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά την στενή τους φιλία, απειλεί να θέσει τέλος στην επιχειρηματική αυτοκρατορία του η οποία αποτελείται από το παράνομο εμπόριο αμπελοπουλιών στην Κύπρο και το εξωτερικό. Σ’ ένα άλλο νησί του Ιαπωνικού αρχιπελάγου, ένας ερωτοχτυπημένος γενετιστής, ο Gakujii Nakamoto, είναι επίσης απογοητευμένος με την εξέλιξη της ζωής του: η επίπονη του προσπάθεια για την κλωνοποίηση του εαυτού του ώστε να ξανακερδίσει τον πρώτο -και μοναδικό- του έρωτα, δεν εξελίχθηκε όπως ακριβώς ανάμενε. Εγκαταλείπει την Ιαπωνία -και τον ‘προβληματικό’ του κλώνο- και αναζητεί μια νέα ζωή σ’ ένα νησί στην Μεσόγειο, εν ονόματι Κύπρος. Οι δύο άντρες αναπτύσσουν μια παράξενη όσο και παράδοξη φιλία η οποία εν τέλει οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή του νησιού αλλά και των ιδίων.

History’s Footnote Or a Brief History of New Cyprus
History’s Footnote Or a Brief History of New Cyprus

Η ιδιότυπη αυτή έκδοση κυκλοφορεί παγκύπρια στα πιο κάτω βιβλιοπωλεία:

Λευκωσία: Σολώνειον, Πάργα, Moufflon, Το Έρμα, Shopkeeper & Co.

Λεμεσός: K.Π Κυριάκου, Shopkeeper & Co.

Λάρνακα: Academic and General

Πάφος: Kyriakou Fullpage Bookstore

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ