O JACOB στον Μόλο της Λεμεσού για ακόμη δύο μέρες

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.3.2024
Πρόκειται για μία περφόρμανς διαρκείας η οποία προσκαλεί το κοινό να συναντήσει και να καθίσει με τον JACOB

Ο Καλλιτεχνικός οργανισμός CATHRINE παρουσιάζει τον JACOB στο θεατράκι του Μόλου της Λεμεσού. Η πρώτη περφόρμανς πραγματοποιήθηκε χθες και συνεχίζει για άλλες δύο μέρες, σήμερα 1η Μαρτίου και αύριο 2 Μαρτίου 2024.

JACOB

Ο JACOB είναι μια κινούμενη βιογραφία, ένα ζωντανό ανθρώπινο τοπίο που συντίθεται, ζωντανεύει και ζει εκτεθειμένος μπροστά μας, χωρίς ασπίδες προστασίας, χωρίς αναστολές. Ένα νεογνό ή ένας μεσήλικας; Ένα παιδί που μόλις γεννήθηκε ή ένας άνθρωπος που ξεψυχάει.

Ο JACOB επιχειρεί να βρει το σώμα που του ανήκει, να δοκιμαστεί, να γευτεί, να ανακαλύψει και να αποκαλύψει την ιστορία του. Είναι ένα πλάσμα με θολό παρελθόν και με ακόμη πιο αβέβαιο μέλλον και θα τολμήσει να «δοκιμάσει» τη ζωή σαν παιδί, με αγνότητα και αθωότητα, με ορμή, περιέργεια και δίψα, χωρίς ντροπή.

Ο JACOB συνυπάρχει με τις αναμνήσεις και τα λίγα όνειρα του, που άλλοτε τον συντροφεύουν ενώ άλλες φορές των καταδυναστεύουν σαν εφιάλτες.

Ο JACOB θα προσπαθήσει να μας πάρει από το χέρι και φοβισμένος όπως θα είναι, να μας οδηγήσει στο κόσμο του, που ίσως αποκαλύψει και τους δικούς μας φοβισμένους και σκοτεινούς «τόπους».

4785312939420092 image

Μία περφόρμανς διαρκείας (durational performance) όπου μπορείς να συναντήσεις τον JACOB και να καθίσεις μαζί του, να τον κατασκοπεύσεις, να γευτείς αυτό που είναι ή απλά να του ρίξεις μια κλεφτή ματιά. Μπορείς να φύγεις αλλά και να ξανάρθεις και να γίνεις για λίγο ή για πολύ μάρτυρας αυτού του κόσμου που ίσως κάπου να κρύβει και κάτι από εσένα.

Το έργο δημιουργήθηκε από τους Mike Rafail, Μάρθα Φωκά, Φώτη Νικολάου, Aλέξη Βαγιανό, Έλενα Κοτασβήλι, Αναστασία Δημητριάδου / Nama Dama

Πληροφορίες
JACOB | Cathrine-art
Περφορμανς: 1 και 2 Μαρτίου
Ώρα διεξαγωγής: 19.00 έως 21.00
Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος διεξαγωγής: Θεατράκι Μόλου, Λεμεσός

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ