Ο Ανωγυριάτης και οι κοινωνικές του ανησυχίες…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 8.7.2024
Μετανάστες, 2016. Έργο μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, The Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize for Schools 2016. Ιδέα/επιμέλεια: Πόπη Νικολάου.
WALRUS

Οι εθνικές και κοινωνικές ανησυχίες του κυρίου Πόλυ Ανωγυριάτη τον οδήγησαν στην ένταξή του στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Ο Πόλυς Ανωγυριάτης εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, με διανομές τροφίμων, στήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, κυρίως σε παιδιά, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

Αυτά τα λόγια και άλλα, όπως ότι αποτελεί έναν από τους ιδιοκτήτες γνωστής εταιρείας οπτικών ειδών, συνοδεύουν περήφανα τη φωτογραφία και το βιογραφικό του Ανωγυριάτη στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΜ. Περήφανα λοιπόν ποζάρει μπροστά από την ασπίδα και το σπαθί και καλά κάνει! Καλά κάνει διότι έχει εθνικές και κοινωνικές ανησυχίες όπως αυτή: «Ούτε και ένας Ελληνοκύπριος μαθητής, η αντικατάσταση του πληθυσμού έχει ξεκινήσει, σε λίγο καιρό θα είμαστε ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο».

Καλά κάνει και ποζάρει με φουσκωμένο στήθος πλάι στον αρχηγό, αφού ανέπτυξε έντονο κοινωνικό έργο με διανομές τροφίμων, στήριξη σε ευάλωτες ομάδες και κυρίως παιδιών! Βέβαια μάλλον θα φόραγε συγκεκριμένα γυαλιά για να ξεχωρίζει το χρώμα ή το δέρμα των παιδιών που στήριξε.

Αποφάσισε να εκφράσει δημοσίως όλες αυτές τις ανησυχίες του μιας κι έγινε έξαλλος με το γεγονός ότι στο Περιφερειακό Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δρούσειας φοιτούν μωρά (μωρά σημαίνει παιδιά, από αυτά που στηρίζει) τα οποία δεν είναι Ελληνοκύπριοι. Παιδιά τα οποία ενδεχομένως να προέρχονται από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Ναι, ναι από αυτές που στηρίζει.

Όλες τις ανησυχίες του, λοιπόν, ο κύριος Ανωγυριάτης τις μοιράστηκε μαζί μας και τον ευχαριστούμε, δυνατά και δημοσίως.

Και εκείνα τα παιδάκια, όλα αυτά που βοήθησε του αφιερώνουν κάποιους από τους πιο κάτω στίχους…

Μη με κοιτάς ζητώ συγγνώμη

Δεν μου ζητήσαν ούτε μια φορά τη γνώμη

Δεν με ρωτήσανε να γεννηθώ αν θέλω

Ούτε αν θέλω να με δείξουν στις ειδήσεις

Απ' την ανατολή έτυχε να ανατέλλω

Και έτσι να δύσω σε κάποια γωνιά της δύσης

[Aπόσπασμα από το τραγούδι «Τι με κοιτάς», Σπύρος Γραμμένος]

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ