Μπαίνει μελετητής για το Θέατρο ΣΚΑΛΑ - Θα παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 18.9.2024
Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, η προκήρυξη προσφορών για μελετητή, ο οποίος θα υποδείξει τα έργα που πρέπει να γίνουν για να επιλυθεί το πρόβλημα στατικότητας που παρουσιάζει το κτήριο του ΣΚΑΛΑ  

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πιστεύουν στον Δήμο Λάρνακας ότι θα προκηρυχθούν οι προσφορές για μελετητή, ο οποίος θα υποδείξει τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα στατικότητας που προέκυψε στο ιστορικό κτήριο του πρώην σινεμά Αττικόν, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσε τη στέγη του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ, στην οδό Κυριάκου Μάτση. Θυμίζουμε ότι την περασμένη άνοιξη το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο κι επικίνδυνο, καθότι διαπιστώθηκαν σοβαρά θέματα στατικότητας έπειτα από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε, γι’ αυτό και αποφασίστηκε όπως κλείσει άμεσα για λόγους ασφαλείας.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε χθες στον «Π» ότι έχουν ετοιμαστεί οι όροι των προσφορών, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στην επόμενη συνεδρία της επιτροπής προσφορών του Δήμου Λάρνακας για τελική έγκριση. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα προκηρυχθούν οι προσφορές. Ο κ. Βύρας είπε ότι ο μελετητής θα ελέγξει το μέγεθος του προβλήματος όσον αφορά τη στατικότητα του κτηρίου και θα προτείνει μέτρα ενίσχυσης, ενώ ταυτόχρονα θα προβεί και σε εισηγήσεις αναφορικά με την πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου, συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού που διαθέτει.

Παράλληλα, θα ετοιμάσει και τους όρους των προσφορών για τον διαγωνισμό που θ’ ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο και θ’ αφορά τα κατασκευαστικά έργα. Ο δήμαρχος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ακριβές χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, ώστε ο μελετητής να ετοιμάσει όλες τις εισηγήσεις του. Σημείωσε, όμως, ότι θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία ενδεχομένως να πάρει κι ένα έτος.

Πάντως, οι προκαταρκτικές εξετάσεις που προηγήθηκαν στο Θέατρο ΣΚΑΛΑ (κτήριο που διαχειρίζεται ο Δήμος Λάρνακας) κατέδειξαν ότι το πρόβλημα της στατικότητας είναι πολύ σοβαρό και θα χρειαστεί μεγάλος χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει.

Το κλείσιμο του θεάτρου, προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία έργα, ήταν μονόδρομος για την ασφάλεια του κοινού και των ηθοποιών. Ο Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι, παρά το κλείσιμο του κτηρίου, το Θέατρο ΣΚΑΛΑ παραμένει ενεργό και συνεχίζει τις παραστάσεις του σε διάφορους άλλους χώρους, όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, το Θέατρο Ορόκλινης και ο ανακαινισμένος χώρος του πρώην Χαμάμ (παρά την ιερά μητρόπολη Κιτίου). Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΚΑΛΑ και το ξεκίνημα μιας καινούργιας αρχής για τον θεατρικό οργανισμό της Λάρνακας, με πρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Κουκουμά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ