Ωκεανός Νημάτων | Έξι έργα τέχνης εκτυπωμένα σε αλουμίνιο θα εκτεθούν στο σκάφος (LEF1)

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.9.2024
Εγκατάσταση έργων στο σκάφος LEF1, το οποίο βυθίστηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2019, στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης. Έκθεση: Ωκεανός Νημάτων. Φωτ.: Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Η πρωτοβουλία, όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας βαθύτερης επαφής με τις θάλασσές μας και στην ενθάρρυνση δράσεων που συμβάλλουν στη συνεχή τους προστασία.

Μία καινοτόμος έκθεση, που περιλαμβάνει έξι μοναδικά έργα τέχνης εκτυπωμένα σε αλουμίνιο, θα εκτεθεί στο σκάφος (LEF1) που έχει ποντιστεί ως τεχνητός ύφαλος στην θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Βορόκληνης, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι το τέλος του έτους.

4969312797075650 Credit  Alexandros Papandreou 8

Στις 4 Οκτωβρίου 2024, οι διοργανωτές της έκθεσης «Ωκεανός Νημάτων» προσκαλούν κοινό στο Radisson Beach Resort, από τις 18.00 έως τις 20.00, για να βιώσουν από κοντά τα έργα και να ανακαλύψουν τις ιστορίες πίσω από τη δημιουργία τους.

Η πρωτοβουλία, όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας βαθύτερης επαφής με τις θάλασσές μας και στην ενθάρρυνση δράσεων που συμβάλλουν στη συνεχή τους προστασία.

4969312683449863 Γιώργος Παγιάτας

Σημειώνεται ότι, ο καλλιτέχνης Μιχάλης Παντελίδης έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας για το έργο «Ωκεανός Νημάτων», σε μια εμπνευσμένη σύζευξη τέχνης, ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον και κοινωνικής συμμετοχής.

4969313215977971 20240918 115425

«Ωκεανός Νημάτων»

Ο «Ωκεανός Νημάτων» εκτείνεται πέραν από μια συνηθισμένη έκθεση τέχνης, αποτελώντας μια έντονη δήλωση για τη δύναμη της δημιουργικότητας με σκοπό να ενισχύσει το πάθος για τη προστασία των ωκεανών. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, ο καλλιτέχνης μετατρέπει αυτά τα υλικά σε βιώσιμα είδη μόδας όπως φουλάρια και φορέματα, διακοσμημένα με ένα κολάζ σχεδιασμένο από τον Παντελίδη από τις υποβρύχιες φωτογραφίες του Αλέξανδρου Παπανδρέου. Αυτά τα σχέδια αναδεικνύουν την υποθαλάσσια ομορφιά της Λάρνακας και τονίζουν την σημαντικότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

4969312902450978 Credit  Alexandros Papandreou 4

Η συνεργασία αυτή επιδιώκει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την θαλάσσια βιοποικιλότητα και την επιτακτική ανάγκη προστασίας αυτών των ζωτικών φυσικών πόρων. Κάθε κομμάτι αποτελεί μια υπενθύμιση της αλληλεξάρτησής μας με το θαλάσσιο περιβάλλον και το σημαντικό ρόλο που μπορούμε να παίξουμε στη διατήρησή του.

4969312986400690 Copy of KON 2619 copy

Συντελεστές:

  • Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών
  • Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας
  • Παραγωγή Φιλμ: Treehouse Films
  • Υποβρύχια Φωτογραφία: Αλέξανδρος Παπανδρέου
  • Φωτογραφία Μόδας: Χάρης Κυπριανού
  • Μακιγιάζ: Σάββας Σάββα
  • Κομμωτική: Le Loft Hair
  • Μοντέλα: Μαρία Σαφάρι (Freelancer), Άλεξ Χρυσάνθου (Street Casting)
  • Δύτες: Γιώργος Παγιατάς, Μαγδαληνή Παπαθεοδούλου
  • Ρούχα για Φωτογράφιση Μόδας απο ERA DEPARTMENT STORE.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ