«Καμήλα Καμηλάρη να πάμε στα Βαρώσια»: Διαδραστικό εργαστήρι στο Αρχ. Μουσείο Γεωργίου & Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12:20 μμ Ενημερώθηκε 12:28 μμ
Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στις 11:00 το πρωί - Πρόκειται για το πρώτη δράσης της σειράς «#Στιγμές στο Μουσείο ’24» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.

Η σειρά εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου Στιγμές στο Μουσείο ’24 εγκαινιάζει φέτος τις δράσεις του με το διαδραστικό εργαστήριο για οικογένειες «Καμήλα Καμηλάρη να πάμε στα Βαρώσια», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 11:00.

Μέσα από μια δραστηριότητα εμπνευσμένη από την μουσική του νησιού και τις συλλογές του μουσείου , προσκαλούμε τα παιδιά να γνωρίσουν να τραγουδήσουν και να εικονογραφήσουν τα παραδοσιακά παιδικά τραγούδια το τόπου μας.

Με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος, ANTAMA θα ανακαλύψουμε τα παραδοσιακά μουσικά όργανα του τόπου μας. Θα γνωρίσουμε από κοντά το βιολί, το λαούτο την ταμπουτσιά, το πιθκιαύλι, θα αναγνωρίσουμε από τι υλικά είναι κατασκευασμένα, καθώς και σε ποια κατηγορία ανήκει το κάθε ένα. Θα γνωρίσουμε ρυθμούς της δημοτικής μας μουσικής μέσω δια δραστικών μουσικών παιχνιδιών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να τραγουδήσει αντάμα, παραδοσιακά τραγούδια και ταχταρίσματα όπως «Πύρι πύρι το παπύρι», «Καμήλα καμηλάρι», «Τσίμπι τσίμπι τον αητό» κ.α

Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την φαντασία τους και να εμπνευστούν, φτιάχνοντας εικόνες, και αυτοσχέδια μουσικά όργανα που θα αντικατοπτρίζουν τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους από τη μουσική αυτή περιήγηση. H εμψυχώτρια εικαστικός Ειρήνη Ζήνωνος θα παροτρύνει τα παιδία μαζί με τους γονείς τους να εικονογραφήσουν παραστάσεις εμπνευσμένες από τα παραδοσιακά αυτά τραγούδια.

Το πρόγραμμα προορίζεται για να προωθήσει την ανακάλυψη και τη δημιουργική έκφραση μέσα από τη μουσική και την τέχνη, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να εξερευνήσουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας με μια παιχνιδιάρικη και εκπαιδευτική προσέγγιση.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη του Ιδρύματος.

Εμψυχωτές:

Μουσικό σχήμα ΑΝΤΑΜΑ

Άννα Αριστείδου: φωνή- ταμπουτσιά- σύλλη ψη ιδέας-

Νικόλας Βρυώνη: βιολί - φωνή

Πάμπος Θεοδώρου: λαούτο

Ειρήνη Ζήνωνος: Εικαστικός

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ώρα: 11:00-13:00

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Κράτηση Απαραίτητη στο 22128175. Δωρεάν Συμμετοχή. Κατάλληλο για ηλικία 6+. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf)

4975355938470182 image

*Οι δράσεις/εργαστήρια πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων/εργαστηρίων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ