Στην προεδρία των Καννών ο Νάνι Μορέτι

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 20.1.2012

Μέχρι σήμερα φιλοξενούμενος δημιουργός στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, και βραβευμένος το 2001 με τον Χρυσό Φοίνικα του φεστιβάλ, ο Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός Νάνι Μορέτι θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 65ου Φεστιβάλ των Καννών.



Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά στις Κάννες από τις 16 έως τις 27 Μαΐου, προσελκύοντας την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής και διεθνούς 7ης Τέχνης.

Ο 58χρονος Νάνι Μορέτι διαδέχεται στην προεδρία του φεστιβάλ τον Αμερικανό σκηνοθέτη και ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

«Είναι χαρά, τιμή και μεγάλη ευθύνη να είσαι πρόεδρος της επιτροπής του κινηματογραφικού φεστιβάλ με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο, το οποίο διεξάγεται σε μια χώρα που ανέκαθεν αντιμετώπιζε τον κινηματογράφο με προσοχή και σεβασμό», δήλωσε ο Ιταλός σκηνοθέτης αποδεχόμενος την πρόσκληση που του έγινε.

Ο Νάνι Μορέτι έχει στο ενεργητικό του μια σειρά από πολύ καλές ταινίες, ανάμεσα στις οποίες το «Caro Diariο» [Αγαπημένο μου ημερολόγιο], το La Stanza Del Figlio [Το δωμάτιο του γιου μου] και την πιο πρόσφατη Habemus Papam [Έχουμε Πάπα], η οποία αναστάτωσε το Βατικανό μόλις κυκλοφόρησε. O ίδιος έχει παρουσιάσει στο παρελθόν έξι ταινίες στις Κάννες ενώ υπήρξε μέλος της Κριτικής Επιτροπής το 1997.

Σημειώστε πως η ταινία Habemus Papam προβάλλεται από σήμερα στο Σινέ Στούντιο, στο πλαίσιο των προβολών του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου [προβολές ξανά στις 22, 24 και 26 Ιανουαρίου]. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ