Kατά του Μεγάρου ο Χαρίλαος Σταυράκης

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 21.2.2012

Με τον τίτλο «Η σπατάλη για τον 'πολιτισμό'», ο τέως υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, αναφέρεται στο Μέγαρο Πολιτισμού στο βιβλίο του με τίτλο «Οικονομία στην πολιτική & Πολιτική στην οικονομία», που μόλις κυκλοφόρησε.


Ο Χ. Σταυράκης σημειώνει πως ήθελε να καταργήσει το έργο θεωρώντας το ως μια πολύ μεγάλη σπατάλη χρημάτων, «αλλά υπήρχε μεγάλη πολιτική πίεση».

Γράφει, ακόμη, στο βιβλίο του πως τα χρήματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα για την αναβάθμιση του πολιτισμού και πως «αν δεν υπάρχει ’μαλακή’ υποδομή, με έργα, κουλτούρα, ακροατήριο και παραγωγούς, δεν υπάρχει αληθινή ουσία στην ανέγερση τέτοιων χώρων».

Στο βιβλίο του ο κ. Σταυράκης αναφέρει ακόμη πως η ιστορία για το μέγαρο ξεκίνησε επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου, με πρώτο πρόεδρο του Ιδρύματος Πολιτισμού τον Κίκη Λαζαρίδη «ο οποίος λόγω της στενής φιλίας και της εκτίμησης που του είχε ο τότε πρόεδρος, προφανώς κατάφερε και τον έπεισε για την ’ανάγκη’ αυτού του μεγαλεπίβολου έργου».

Ο τέως υπουργός αναφέρει επίσης πως «μόνο αν η Λευκωσία είχε το μέγεθος της Νέας Υόρκης και οι Κύπριοι τη μουσική καλλιέργεια των Αυστριακών θα μπορούσαν να υπάρχουν αμυδρές ελπίδες να είχε λογική αυτό το έργο», ενώ επισημαίνει πως υπήρξε τέτοια παραπληροφόρηση στον κόσμο και στους υπουργούς, που «δεν επέτρεψαν στις ανησυχίες που εκφράστηκαν κατά του μεγάρου, να επηρεάσουν τις αποφάσεις».

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ/ΠΑΡΑΘΥΡΟ 21/02/2012

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ