Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 29.2.2012

«Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη» θεσπίζει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα [1883-1957].


Ο διαγωνισμός αφορά, σε πρώτη φάση, τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής, μελέτης ή ερευνητικής εργασίας, αλλά και ποίησης, δοκιμίου, πεζού, εμπνευσμένων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

H πρώτη απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2013, οπότε και η Εταιρεία θα γιορτάσει την 25η επέτειό της.

Οι ενδιαφερόμενοι -ανεξαρτήτου εθνικότητας, ηλικίας και τόπου διαμονής -καλούνται να υποβάλουν ως το τέλος Απριλίου το έργο τους, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις είκοσι σελίδες σε μια από τις γλώσσες ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά.

Πρόκειται για μία από τις δράσεις της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τον εορτασμό των 55 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή, τόνισαν τα μέλη του Ελληνικού τμήματος της Εταιρείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συντονιστικής της Επιτροπής, Γιώργο Στασινάκη.

Την ερχόμενη χρονιά ευελπιστούν ο διαγωνισμός να επεκταθεί και στην καλλιτεχνική δημιουργία [ντοκιμαντέρ, μουσική, εικαστικά], η οποία θα είναι εμπνευσμένη από το έργο του Καζαντζάκη.

Σημειώνεται πως η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη [τμήμα της οποίας υπάρχει και στην Κύπρο] βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, Πάτροκλο Σταύρου. Ο τελευταίος έχει φτάσει και στα δικαστήρια με τον πρόεδρο της Εταρείας, Γιώργο Στασινάκη.

+ Για πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη και την υποβολή συμμετοχής: www.amis-kazantzakis.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ