Παράθυρο logo
Σον Πεν και Όλιβερ Στόουν αποχαιρετούν τον Ούγκο Τσάβες
Δημοσιεύθηκε 06.03.2013 11:22
Σον Πεν και Όλιβερ Στόουν αποχαιρετούν τον Ούγκο Τσάβες

Tη βαθιά τους λύπη για τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, εξέφρασαν ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν και ο ηθοποιός Σον Πεν.


Ο Ούγκο Τσάβες απεβίωσε την Τρίτη έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.


Οι δύο καλλιτέχνες υπήρξαν επί χρόνια θερμοί υποστηρικτές του.

Ο Όλιβερ Στόουν χαρακτήρισε «μεγάλο ήρωα» τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και πρόσθεσε πως θα μείνει για πάντα στην ιστορία.




«Θρηνώ για την απώλεια ενός μεγάλου ήρωα για ένα μεγάλο μέρος του λαού του και για όλους εκείνους που μάχονται στον κόσμο» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Στόουν.

«Φίλε μου, αναπαύσου εν ειρήνη» πρόσθεσε.

Ο Στόουν γνώρισε τον Τσάβες το 2007 και του πήρε συνέντευξη το 2009 για το ντοκιμαντέρ του South of the Border, σχετικά με τον ρόλο του προέδρου της Βενεζουέλας στις αλλαγές στη Νότια Αμερική.


«Όπως συμβαίνει συχνά, ο άνθρωπος που γνώρισα δεν ήταν ο άνθρωπος για τον οποίο διάβαζα και άκουγα στα αμερικανικά ΜΜΕ», έγραψε ο Στόουν στην Guardian. «Βασισμένοι στην εμπειρία από το Ιράκ, οι Αμερικανοί οφείλουν να αμφισβητούν τον ρόλο των ΜΜΕ στη δαιμονοποίηση των ξένων ηγετών ως εχθρών μας. Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές».


Από την πλευρά του ο ηθοποιός Σον Πεν, επίσης ένθερμος υποστηρικτής του Τσάβες, δήλωσε στο Hollywood Reporter πως έχασε έναν φίλο που ευλογήθηκε να έχει. Είπε ακόμη πως και «η Αμερική έχασε έναν φίλο που αγνοούσε ότι είχε».


Επισήμανε, ακόμη, πως «οι φτωχοί του πλανήτη έχασαν έναν υπερασπιστή τους».


Ο Πεν είχε αναπτύξει στενή φιλία με τον Τσάβες και τον είχε επισκεφτεί πολλές φορές στο Καράκας. Συμμετείχε, δε, στην αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Βολιβία, υπέρ της ανάρρωσης του ηγέτη της Βενεζουέλας.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


 

Τελευταία νέα