Ο Εύης Σαμμούτης νικητής του διεθνούς διαγωνισμού Look & Listen

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 12.3.2013

Κι άλλα καλά νέα από τον χώρο της μουσικής: ο Εύης Σαμμούτης είναι ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού Σύνθεσης Look & Listen.



Πρόκειται για ένα διαγωνισμό σύνθεσης που προκηρύσσει το φεστιβάλ Look & Listen, και ο οποίος απευθύνεται σε νέους και ανερχόμενους συνθέτες απ' όλο τον κόσμο.


Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ενώ το έργο τους παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη.


Ο Εύης Σαμμούτης είναι συνθέτης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Ιδρύματος Φάρος.


Κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό με το έργο του «Ηχοπραξία», το οποίο ήταν μια ανάθεση του Ιδρύματος και έλαβε την παγκόσμια πρεμιέρα του το 2006 στη Λευκωσία, όταν το εκτέλεσε το διεθνούς φήμης σύνολο Ensemble Modern.


H Ηχοπραξία ήταν και το πρώτο έργο του Εύη Σαμμούτη που εκτελέστηκε στην Κύπρο.


Το έργο θα λάβει την πρώτη του επίσημη πρεμιέρα στην Αμερική από το κουαρτέτο Momenta, την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στην Pratt Manhattan Gallery της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Look & Listen.


momenta
To κουαρτέτο Μοmenta θα εκτελέσει το έργο του Εύη Σαμμούτη τον ερχόμενο Μάιο στην Νέα Υόρκη.


Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, η οποία προωθεί την σύγχρονη μουσική του 20ού και 21ου αιώνα, σε μεγάλες γκαλερί κύρους, της Νέας Υόρκης.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ