Υποψήφια για «Ολιβιέρ» η 11χρονη Κλειώ Δημητρίου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 16.3.2012

Το μιούζικαλ «Ματίλντα» οδηγεί την κούρσα των θεατρικών βραβείων Olivier και το βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε μιούζικαλ διεκδικούν οι τέσσερις μικρές ηθοποιοί που κρατούν τον ομώνυμο ρόλο.


Τα βραβεία Olivier αποτελούν την ύψιστη διάκριση για τους επαγγελματίες της θεατρικής τέχνης στο Λονδίνο.

Το μιούζικαλ, που σημείωσε τεράστια επιτυχία τη φετινή χρονιά, διεκδικεί συνολικά δέκα Ολιβιέρ, στις σημαντικότερες κατηγορίες. Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν χθες.

Συλλογική διεκδίκηση


Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας διεκδικούν συλλογικά οι τέσσερις μικρές πρωταγωνίστριες που κέρδισαν κοινό και κριτικούς ερμηνεύοντας διαδοχικά το ρόλο της Ματίλντα. Ανάμεσά τους, η Κλειώ Δημητρίου.

Γεννημένη στην Κύπρο, η 11χρονη Κλειώ ζει στο Λονδίνο και ερμηνεύει ρόλους στο West End από την ηλικία των 7 ετών. Έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο στη «Μελωδία της Ευτυχίας» στο London Palladium, κρατώντας το ρόλο της Gretl. Πρόσφατα έπαιξε δίπλα στους Alfie Boe και Μatt Lucas στους Άθλιους. Μαζί με τη μικρή Κλειώ, το Ολιβιέρ διεκδικούν η 10χρονη Eleanor Worthington Cox, η 12χρονη Κerry Ingram και η 11χρονη Sophia Kiely.
Ανθυποψήφιές τους στην κατηγορία είναι οι διακεκριμένες ηθοποιοί Kate Fleetwood (London Road), Sarah Lancashire (Betty Blue Eyes) και η Scarlett Strallen (Singin’ In The Rain).
Το φετινό Ολιβιέρ α’ γυναικείου ρόλου διεκδικεί μεταξύ άλλων η Κριστίν Σκοτ Τόμας και α’ ανδρικού ρόλου ο Τζουντ Λο για τις ερμηνείες τους στα θεατρικά έργα «Προδοσία» και «Άννα Κρίστι», αντίστοιχα.

Η τελετή απονομής των φετινών θεατρικών βραβείων Olivier θα πραγματοποιηθεί στο Royal Opera House του Λονδίνου στις 15 Απριλίου.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ