The Origami Project στο Μουσείο Τεχνών Ζαμπέλα

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 11.4.2013

Αν επισκεφθείτε το Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα τον μήνα Απρίλιο, θα ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο του χαρτιού καθώς διπλώνεται και δημιουργεί σχήματα τρισδιάστατα.


Κι αυτό γιατί θα πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του μήνα το πρότζεκτ Origami, για την δημιουργία ενός συλλογικού έργου, φτιαγμένου εξ ολοκλήρου από πουλιά οριγκάμι.


Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συμπληρώνεται με την συμβολή όσων ομάδων λάβουν μέρος.


Αναφέρεται σε σχετικό δελτίο:



Εν αρχή ην το χαρτί. 
Διπλώθηκε, πτυχώθηκε, περιστράφηκε, τυλίχθηκε, συσφίχθηκε, πιέστηκε προς τα μέσα, ανοίχτηκε και γυρίστηκε ανάποδα. Και όλα αυτά, για να μεταμορφωθεί από ένα απλό δισδιάστατο κομμάτι χαρτί, σε ένα όμορφο, περίπλοκο τρισδιάστατο σχήμα. Οριγκάμι. Η Τέχνη του Διπλωμένου Χαρτιού. Μια τέχνη για το νου και το πνεύμα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα του παραδοσιακού οριγκάμι αποτελεί ο γερανός, μέσα από τη δημιουργία του οποίου αντικατοπτρίζονται πτυχές της ιαπωνέζικης κουλτούρας και ο οποίος αποτελεί το κεντρικό θέμα του πρότζεκτ. Έχεις ξαναδιπλώσει; Πόσο καλά κατέχεις το «άθλημα»; Πόσες φορές θα αρχίσεις από την αρχή για να το πετύχεις; Έλα με τους φίλους σου για να διπλώσεις, να ξεδιπλώσεις και να διπλώσεις ξανά. 




origami2
Όροι και προϋποθέσεις


Η ομάδα σου να αποτελείται το λιγότερο από τρία άτομα. Φρόντισε να σκεφτείς όνομα ή έλα για να βρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι για την ονομασία της ομάδας σου. Με την ομάδα σου θα φτιάξεις γερανούς. Τουλάχιστον για αρχή. Μετά βλέπουμε. Και μην προετοιμαστείς, «αν γνωρίζεις ακριβώς τί πρόκειται να κάνεις, ποιος ο λόγος να το κάνεις;»


+ Πληροφορίες τηλ. 22456098 ή www.zampelasart.com.


Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα, Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 27, Καϊμακλί, 1020, Λευκωσία.


Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-13:00, 16:00-19:00, Παρασκευή 10:00-13:00, 16:00-20:00, Σάββατο 10:00-19:00.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ