Basement Sessions από τη «Λουβάνα»

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 3.5.2012

Στα υπόγεια είναι η θέα για την ομάδα «Λουβάνα», η οποία παρουσιάζει μια σειρά από μουσικά δρώμενα στον υπόγειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο).


Πρόκειται για μια σειρά από παρουσιάσεις με τίτλο «The Basement Sessions».
Σε τρεις Πέμπτες του Μάη, θα δούμε έξι σχήματα και τρία διαφορετικά μουσικά ύφη.


Το πρόγραμμα
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαΐου με τους Έλληνες Sancho 003 [αρχική φωτογραφία]. Πρόκειται για ένα ντουέτο του βιολιστή Φώτη Σιώτα με τον κιθαρίστα Κώστα Παντελή, μέλη της μπάντας του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Συχνοί επισκέπτες στην Κύπρο, οι Sancho 003 έχουν εξελίξει την τεχνική του live looping σε υψηλή τέχνη, δημιουργώντας ονειρικά ηχοτοπία με έντονα ξεσπάσματα και αιθέριες μελωδίες. Το αποτέλεσμα του ταλέντου τους θα ακούσουμε στη δική τους πρώτη παράσταση στο υπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, στην Αγλαντζιά.



Τη συναυλία των Sancho 003 θα ανοίξουν οι Chris & Terry.


basement2


Οι δύο αυτοσχεδιάζουν με τη χρήση αναλογικών σινθεσάιζερ και drum machines.



Την Πέμπτη 10 Μαΐου θα ακούσουμε την Παυλίνα Κωνσταντοπούλου, καθώς θα παρουσιάσει προσωπικό υλικό με την ίδια στη φωνή και την κιθάρα, τον Μάνο Μαθιουδάκη στο μπάσο και τον Γιάννο Κυριακίδη στα τύμπανα.


basement4

Η Κωνσταντοπούλου θα δώσει -το ίδιο βράδυ- τόπο στους Stelafi, το σχήμα που παρουσίασε ήδη έναν δίσκο και εντυπωσίασε με τη μελωδικότητα του ήχου και την εφευρετικότητα του στυλ του: πρόκειται για -μία ακόμη- μπάντα του Λευτέρη Μουμτζή, ο οποίος συνεργάστηκε με τον μουσικό Ανδρέα Τραχωνίτη και την ηθοποιό και τραγουδίστρια Στέλα Φυρογένη στον δίσκο «Ο Σιδεροκόφτης» (Λουβάνα Δίσκοι).



Μαζί τους οι Παύλος Μιχαηλίδης, Μάριος Μιχαήλ, Δημήτρης Κακαβούλης, Μιχάλης Μιχαήλ και Δημήτρης Γιασεμίδης.
Τα υπόγεια «sessions» της ομάδας «Λουβάνα» θα κλείσουν με τους Rite of Passage και τους Isaac’s Cello την Πέμπτη 17 Μαΐου.


Οι Rite of Passage -όχι οι Αμερικανοί metalάδες αλλά οι ψυχεδελικών διαθέσεων Λ. Μουμτζής, Μ. Μιχαήλ και Δ. Κακαβούλης-, δημιουργήθηκαν μέσα από μια κοινή ανάγκη: να αποδράσουν «από τις υπάρχουσες νοοτροπίες της μουσικής δημιουργίας και να αναζητήσουν καινούριο έδαφος και αρχές, μέσα από ένα σφοδρό ήχο, αναλογικά εφέ και περιπετειώδη ρυθμικότητα», όπως οι ίδιοι αναφέρουν.


basement5


Έχοντας ένα δίσκο στα σκαριά, οι Rite of Passage κάνουν, με αυτή τη συναυλία, την πρώτη τους εμφάνιση για το 2012.


basement6


Τη συναυλία τους θα «προλογίσουν» οι ταλαντούχοι νεαροί Isaac’s Cello, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο «Heres your ears» (Λουβάνα Δίσκοι) το 2011.



Αξίζει να σημειωθεί πως η «Λουβάνα» ανέλαβε πρόσφατα τον χώρο «Το Ανώι» στον πρώτο όροφο της Νew Division στη Λευκωσία. Μέχρι τις παραστάσεις του Μάη, μπορείτε να τιμήσετε τις επιλογές τους για αυτό τον χώρο. Δείτε το πρόγραμμα στο www.louvana.com.cy.


+ Τις τρεις μουσικές παραστάσεις του Μάη (03, 10 και 17/05) θα επενδύσει οπτικά ο Γιώργος Ιωάννου (Static Noise). Το υπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο) βρίσκεται στην οδό Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, στην Αγλαντζιά. Εισιτήρια προς 12 ευρώ για τις 3 Μαΐου), 15 ευρώ για τις 10 Μαΐου και 10 ευρώ για τις 17 Μαΐου. Προπώληση τηλ. 70007610. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00. Πληροφορίες www.louvana.com.cy.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ