Διεθνή βραβεία για Γ. Σκιαδαρέση και Σ. Αλαφούζο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 6.5.2012

Το βραβείο α' ανδρικού ρόλου απέσπασε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Newport Beach στην Αμερική ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, για την ερμηνεία του στην ταινία «Appartamento ad Atene» του Ρουτζέρο ντι Πάολα.


Η ίδια η ταινία απέσπασε επίσης τα βραβεία καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας και καλύτερης φωτογραφίας. Γυρισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ιταλία, η ταινία Appartamento ad Atene [Διαμέρισμα στην Αθήνα] τοποθετείται στην γερμανοκρατούμενη Αθήνα το 1942 και πραγματεύεται τη σχέση του Νικόλα και της Ζωής με τον Γερμανό αξιωματικό Κάλτερ. Τους ρόλους της ταινίας κρατούν αντίστοιχα ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Λάουρα Μοράντε και ο Ρίχαρντ Ζάμελ.


Δείτε το τρέιλερ:


Εν τω μεταξύ, στη Νορβηγία, η ταινία μικρού μήκους «Μικρός βασιλιάς» του Σωκράτη Αλαφούζου απέσπασε το πολύ τιμητικό βραβείο κοινού. Η ταινία προβλήθηκε στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ 60°N Os.


Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Άρη ο οποίος κακοποιήθηκε στη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Η εσωστρέφεια και η ντροπή του δεν τον άφησαν να την αποκαλύψει ποτέ. Έτσι αναγκάστηκε να μεγαλώσει θάβοντας βαθιά µέσα στον φόβο τον θυµό του, χωρίς ποτέ να τον αντιµετωπίσει/εκτονώσει. Μεγαλώνοντας έγινε ένα «καλό παιδί» αλλά κάποια στιγμή θα ξεσπάσει για το συσσωρευμένο θυμό του.


alafouzos


Την ταινία έγραψε και σκηνοθέτησε ο Σ. Αλαφούζος, ο οποίος κρατά και έναν από τους ρόλους της. Η ταινία θα ταξιδέψει και στις Κάννες στα μέσα Μαϊου, όπου θα προβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Short Film Corner.


Δείτε το τρέιλερ:



Ο Μικρός Βασιλιάς διεκδίκησε επίσης το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής δραματικής ταινίας μικρού μήκους στο European Independent Film Festival, ενώ θα είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας μικρού μήκους στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Μαδρίτης, που θα διεξαχθεί από 6 ως 9 Ιουνίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ