Εκδηλώσεις στο Λεβέντειο από τις 18 Μαΐου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 11.5.2012

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο πραγματοποιεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τον μήνα Μάιο, οπότε γιορτάζεται και η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.


Τρεις εκθέσεις θα εγκαινιαστούν στις 29 Μαΐου ενώ την Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, το Λεβέντειο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, πραγματοποιώντας τρεις ξεναγήσεις με  θεματική την ιστορία της Λευκωσίας, και μία επίδειξη μόδας.


Συγκεκριμένα, με χρονική σειρά, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκθέσεις και εκδηλώσεις:




Παρασκευή 18 Μαΐου | Διεθνής Ημέρα Μουσείων


Με την ευκαιρία της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων», το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό μέχρι τις 22:00.


Ειδικές ξεναγήσεις: «Ένα ταξίδι στην ιστορία της Λευκωσίας» στις 10:30, στις 12:00 και στις 15:00. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 22661475.


leventeiomay3


Την ίδια μέρα στις  19:30 θα πραγματοποιηθεί η επίδειξη μόδας «Φουστάνι», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας. Πρόκειται για την επίδειξη της συλλογής Άνοιξη-καλοκαίρι 2012 της Κύπριας σχεδιάστριας Τότας Πατσαλίδου. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από την  παραδοσιακή κυπριακή ενδυμασία.


Θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου 15 ευρώ, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για τον εμπλουτισμό των συλλογών του Μουσείου. Μετά την επίδειξη μόδας θα ακολουθήσει δεξίωση.



Τρίτη 29 Μαΐου | Εγκαίνια εκθέσεων


Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας φιλοξενεί την έκθεση «Δύο φορές ξένος», η οποία μέσα από τη χρήση πολυμέσων, παρουσιάζει εκτοπισμούς και υποχρεωτικές ανταλλαγές πληθυσμών στον 20ο αιώνα, όταν εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν σε άλλο τόπο.


Twice a stranger
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.


Την ίδια μέρα, στο ισόγειο του μουσείου θα φιλοξενηθεί έκθεση έργων της εικαστικού Λίας Λαπίθη, με τίτλο «Θα σε αγαπώ μέχρι την άκρη του κόσμου | Μεταναστεύοντας για την αγάπη» [αρχική φωτογραφία]. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της βασίλισσας Κατερίνας Κορνάρο, η οποία μετανάστευσε στην Κύπρο για να παντρευτεί, ακολουθώντας την καρδιά της.


Η έκθεση θα παραμείνει στο ισόγειο του μουσείου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.


Στις 29 Μαΐου επίσης θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Διασπορά».


Από χώρες μακρινές σε χώρες μακρινές, από το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο, στο όνειρο της μακρινής πατρίδας.


Αυτά συνθέτουν τους πληθυσμούς της Διασποράς. Η θάλασσα, μια βάρκα, ένας καθρέφτης που αντανακλά το είδωλο της Διασποράς. Όλα αυτά συνθέτουν για τον Νίκο Κουρούσιη το ταξίδι της δημιουργίας.


Kouroussis_Diaspora


Ο ίδιος θα παρουσιάζει τα έργα του στην αίθουσα του μουσείου «Κουτί της Πανδώρας». Και αυτή η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.


30 Μαΐου | Ξενάγηση


Στο πλαίσιο των θεματικών ξεναγήσεων στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου με τίτλο «Τα τείχη της Λευκωσίας και η Άλωση της Πόλης», θα πραγματοποιηθεί μια ξενάγηση στις 30 Μαΐου μεταξύ των ωρών 10:30-11:30. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο τηλ. 22661475 [ώρες γραφείου 07:30-14:30].


+ Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο βρίσκεται στην λαϊκή γειτονιά, στο κέντρο της Λευκωσίας. Πληροφορίες τηλ. 22661475.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ