De rouille et d' os | η νέα ταινία που θέλουμε να δούμε

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 17.5.2012

«Το μόνο κοινό που ενώνει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως από την κοινωνική και οικονομική τάξη στην οποία ανήκουν είναι το ένστικτο της επιβίωσης και το μερίδιο στην ευτυχία».


H Μαριόν Κοτιγιάρ βρέθηκε στις Κάννες και μίλησε για την ταινία De rouille et d' os [Rust and Bone], του Ζακ Οντιάρ, στην οποία πρωταγωνιστεί.


Rust-and-Bone1
«Ολοι έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές στη ζωή μας και κατά την άποψή μου αυτά τα δύο, το ένστικτο και η αναζήτηση της χαράς μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις δύσκολες καταστάσεις.»


Πρόκειται για μια ταινία που δείχνει, σύμφωνα με τον Γάλλο σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, «ότι σε μια κρίση, το μόνο όπλο του ανθρώπου είναι η φυσική του δύναμη. Σε μια κρίση, το ένστικτο και πάλι κυριαρχεί».


Η ταινία του Ζ. Οντιάρ είναι εμπνευσμένη από διήγημα του βρετανού συγγραφέα Κρεγκ Φέργκιουσον και διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα.


Η περίφημη Γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ υποδύεται μια εκπαιδεύτρια φαλαινών σε θεματικό πάρκο, η οποία ύστερα από ένα ατύχημα στη δουλειά της, χάνει τα πόδια της. Ο μόνος άνθρωπος στον οποίο μπορεί να βρει κουράγιο είναι ο Αλί, που ζει για το σήμερα, για το τώρα, με βασικό εργαλείο του τις γροθιές και το σώμα του.


«O Ζακ Οντιάρ αντιμετωπίζει το θέμα του ρεαλιστικά και ωμά, αρνείται να 'χαϊδέψει' καταστάσεις, λόγος για τον οποίο το φιλμ σε κρατά διαρκώς με τις κεραίες σου τεντωμένες και πολύ δύσκολα μπορείς να αντιληφθείς από πριν τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια», αναφέρει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης [ΤΟ ΒΗΜΑ].


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ