Απεβίωσε ο συναισθηματικός «Τόνι Σοπράνο», Τζέιμς Γκαντολφίνι

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 20.6.2013

Στα 51 του χρόνια και πιθανώς από καρδιακή προσβολή απεβίωσε ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι, ευρύτερα γνωστός ως Τόνι Σοπράνο στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Sopranos».


Τον θάνατο του Γκαντολφίνι ανακοίνωσε το δίκτυο HBO, για το οποίο εργαζόταν ο διάσημος ηθοποιός.


Ο Γκαντολφίνι απεβίωσε στην Ιταλία, όπου βρισκόταν για διακοπές αλλά και για να δώσει το «παρών» του σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Σικελία.


Η πολύ καλή σειρά «The Sopranos», για το οργανωμένο έγκλημα στο Νιου Τζέρσεϊ, προβαλλόταν από το HBO από το 1999 έως το 2007. Το Σωματείο Αμερικάνων Σεναριογράφων μάλιστα το είχε αναδείξει, στις αρχές του μήνα, στην κορυφή της λίστας με τις πιο καλογραμμένες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών.


Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι κέρδισε για το ρόλο του ως Τόνι Σοπράνο, ένα αφεντικό της μαφίας που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην εγκληματική του δράση και την οικογενειακή του ζωή, τρία βραβεία Emmy.



A picture of actor James Gandolfini is displayed in the window of a restaurant in the Little Italy neighborhood of New York

Στη βιτρίνα εστιατορίου στην «Μικρή Ιταλία», της Νέας Υόρκης, τοποθετήθηκε μια φωτογραφία του Τζέιμς Γκαντολφίνι σε ένδειξη μνήμης [REUTERS/Eric Thayer]



gandolfini_reserved2
gandolfini_reserved

Mια πινακίδα με τη λέξη «Κρατημένο» τοποθετήθηκε στο τραπέζι όπου γυρίστηκε η τελευταία σκηνή της σειράς «The Sopranos», σε παγωταρία του Νιού Τζέρσι, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Γκαντολφίνι. [AP, Julio Cortez] 




Read more here: http://www.newsobserver.com/2013/06/20/2977459/gandolfini-mourned-in-njs-sopranos.html#storylink=cpy

«Ηταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά το σπουδαιότερο, ένα ευγενικό και αγαπητό πρόσωπο που συμπεριφερόταν προς όλους, ανεξάρτητα από τη φήμη ή τη θέση του, με τον ίδιο σεβασμό», αναφέρει το δίκτυο HBO στην ανακοίνωσή του, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά του στη σύζυγο και τα παιδιά του.


Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην Ιταλία ενώ ο επικεφαλής του νοσοκομείου όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο διάσημος ηθοποιός, ανακοίνωσε τον θάνατό του.


Στον κινηματογράφο, ο Γκαντολφίνι απέδωσε εξαιρετικές ερμηνείες σε ταινίες όπως το «Τhe Mexican» πλάι στον Μπραντ Πιτ και την Τζούλια Ρόμπερτς, το «Killing them softly», πάλι με τον Πιτ, «Τhe man who wasn't there» των αδελφών Κοέν και πιο πρόσφατα στο πολυσυζητημένο «Zero Dark Thirty», με θέμα το τέλος του Οσάμα Μπιν Λάντεν.


ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Barry Wetcher


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ