«Γίγας της αμερικανικής μουσικής» ο Μπομπ Ντίλαν

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 30.5.2012

Κάτοχος ενός «Μεταλλίου της Ελευθερίας» είναι από την Τρίτη 29 Μαΐου ο Μπομπ Ντίλαν, «για τη σημαντική επιρροή που είχε η μουσική του στο κίνημα υπέρ των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».


Ο 72χρονος σήμερα Ντίλαν, έφτασε στον Λευκό Οίκο με τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά του και δέχτηκε την ύψιστη τιμή της χώρας από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

President Obama awards a 2012 Presidential Medal of Freedom to musician Bob Dylan during a ceremony in the East Room of the White House in Washington
U.S. President Obama awards a 2012 Presidential Medal of Freedom to musician Dylan during ceremony in the East Room of the White House in Washington


«Η φωνή του με το βάρος και τη μοναδική της δύναμη, δεν ήταν μόνο καθοριστική για το άκουσμα της μουσικής αλλά και για το μήνυμα που μετέφερε και για το πώς έκανε τον κόσμο να νιώθει. Σήμερα όλοι, από τον Μπρους Σπρίνγκστιν στους U2, οφείλουν στον Μπομπ μεγάλη ευγνωμοσύνη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γίγας στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, και παραδέχτηκε πως είναι μεγάλος θαυμαστής του Μπομπ Ντίλαν.


Την ίδια μέρα βραβεύθηκαν ο γερουσιαστής [και πρώην αστροναύτης] Τζον Γκλεν, η πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράϊτ, η πρώην προπονήτρια μπάσκετ Πατ Σάμιτ, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και η Αμερικανίδα συγγραφέας Τόνι Μόρισον.


President Obama whispers to novelist Morrison as he prepares to award her a 2012 Presidential Medal of Freedom at the White House in Washington
O πρόεδρος Ομπάμα και η συγγραφέας Τόνι Μόρισον λίγο πριν την απονομή του δικού της μεταλλίου.

«Όλες αυτές οι προσωπικότητες μάς προκάλεσαν, μας ενέπνευσαν και έκαναν τον κόσμο καλύτερο», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στη σχετική δήλωσή του, προσθέτοντας ότι «άκουγα τη μουσική του Ντίλαν όσο καιρό ήμουν φοιτητής. Ο μουσικός αυτός με βοήθησε, με τα τραγούδια του, να διευρυνθούν οι πνευματικοί μου ορίζοντες και να μεγαλώσει η αντίληψη που είχα για τον κόσμο μέχρι τότε».


Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας θεσμοθετήθηκε το 1963 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι και απονέμεται σε πολίτες που έχουν να επιδείξουν εξαιρετική συνεισφορά στην ασφάλεια ή στα εθνικά θέματα των ΗΠΑ, στην παγκόσμια ειρήνη και στον πολιτισμό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS | Kevin Lamarque & Jason Reed

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ